King of my shelves – and my heart #readwhatyoulove

Den observante følger vil måske have opdaget, at jeg ejer en Stephen King bog eller to (41 faktisk. Jeg har lige talt dem og jeg er faldet af på den de senere år. So many books to buy….). De fleste har jeg læst mindst 3 gange. Visse (The Stand, The Talisman, Bag of Bones, Hearts in Atlantis og Det Mørke Tårn serien) ved jeg ikke hvor mange gange, jeg har læst. Mere end 10, mindre end 50. Faktisk udsprang min modvilje mod Hunger Games i høj grad af at Stephen gjorde det først (The Running Man).

Jeg begyndte at læse King som 11-12-årig så vidt jeg husker. Jeg kan lige så lidt huske min første Stephen King bog som jeg kan huske mit første kys – ikke fordi det ikke var vigtigt og livsændrende – men der kom flere senere, som var vigtigere.

image

Min første kærlighed var bøger. Ord. Mentale billeder. Og Stephen malede dem til perfektion. Jeg lo med drengene i It, når de cyklede og byggede dæmninger, jeg frygtede for deres liv, når Det viste sit modbydelige klovneansigt, jeg græd som pisket, da Jake sendte Roland videre med ordene: Go then, there are other worlds than these, jeg græd igen hver gang han døde, hver gang jeg genlæste bøgerne. Jeg ønskede at være en skriveblokeret forfatter og fejre 4. juli alene ved en sø. Jeg ønskede mig en besat bil. Jeg ønskede, at jeg, når jeg var søvnløs (det var jeg i 3 år, Hej depression, godt du kunne komme) også udviklede en evne til at se auraer. Jeg ønskede, jeg kunne gøre, hvad King gjorde.

Og misforstå mig ikke. Jeg elsker modbydeligheden. Blod, rumvæsener, nekrofili, sindssyge, kanibalisme, djævelen, unavngivne dæmoner. Gif! I want more and then some. Og det var absolut en del af den første fascination. Forelskelsen. (Har du lige sagt, du blev forelsket i nekrofili? Not gross at all, Kathrine), men jeg blev hængende for hans sprog. Hans historier. Hans personer. Jack Sawyer, Wolf, Roland, Jake, Suzannah og Eddie. Børnene fra Derry.

King har beskrevet sig selv som den litterære version af en Big Mac, men det kunne ikke være mere forkert. For mig er han pizza, is, bøf og salat. Uanset hvad jeg craver, har han skreve noget, der passer mig. (“Æh…stop en halv og tøv en kende…så vidt jeg ved har han aldrig skrevet corny kærlighedshistorier!” True. True. Det craver jeg så heller aldrig, så all is good and well 😉 )

Min pointe er (udover YAY Stephen King!) at jeg aldrig nogensinde kan eller vil skamme mig over de bøger og forfattere jeg elsker. Jeg er ligeglad med om du læser Stephanie Perkins eller Ray Bradbury. Hvis det, du læser, gør dig glad (eller får dig til at grine, græde, kaste op, kaste bogen ned af trappen – King har fået mig til det hele) – keep it up!

Reading – you’re doing it right.

Xoxo,

Kathrine – forever proud Stephen King fan

5 thoughts on “King of my shelves – and my heart #readwhatyoulove

 1. Uh, her er vi totalt enige! Jeg hader når folk bare stempler King som “ham gyserforfatteren”. Øh nej … King kan SÅ meget mere! Hans personbeskrivelser er fænomenale, hans evne til at få mig til at føle og se hvad personerne gennemlever … enestående.
  Og jeg tror ikke at der er en tidsperiode i amerikansk historie som fylder mig så meget med nostalgi som 50’erne og 60’erne, og det er hans skyld.

  Øhh … *rødmer*, jeg glemte vist at sige at jeg synes King er gud. 😉 Og har gjort det siden jeg læste hans første bog som 11-12 årig. 😉

  Like

 2. Hov, undskyld … jeg glemte pointen. 😉
  Du har fuldstændig ret. Jeg HADER når folk slår deres læsning hen med; Åh, jeg læser bare noget Danielle Steele eller krimier eller virkelighedens verden eller eller eller …
  Det er da flintrende ligegyldigt HVAD man læser. Så længe man læser. OG fornøjes ved det!

  Like

  1. Enig! Man behøver ikke kunne lide alt, slet ikke! Så længe man ikke render rundt og dømmer andres smag. Og det gælder jo i virkeligheden ret meget her i livet 😉

   Like

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out / Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out / Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out / Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out / Skift )

Connecting to %s