The Lunar Chronicles

en cyborg, en fandenivoldsk bondepige med en rød hættetrøje, et computergeni der har levet hele sit liv i en satellit og en bindegal forældreløs pige, hvis stedmor vil slå hende ihjel fordi hun er smukkere end hende. For ikke at tale om en teenage kejser i et arrangeret ægteskab, en genmanipuleret varulv, en kriminel mastermind (hvis han selv skal sige det) eftersøgt i 3 lande og en rapmundet androide med en forkærlighed for pænt tøj og førnævnte kejser.

image

Lyder det spændende? Ja, det skulle jeg nok mene. Udover at The Lunar Chronicles har de mest awesome forsider i forsidernes historie, så er Marissa Meyer et litterært geni efter min ikke særlig ydmyge mening. Hvorfor? Here goes:

1: Karaktererne er så sympatiske/modbydelige/velskrevne, at man knus-elsker dem! De gode er gode, men forvirrede og ødelagte nok til, at de er interessante, de onde er så modbydelige at man ville vride halsen om på dem selv, men samtidig med en så grum forhistorie, at det er svært ikke også at føle en anelse sympati med dem – nogle af dem. Andre er bare…urgh! Hvem, spørger du? Spoilers. Men The Lunars er generelt ret usympatiske. Jeg vil endda sige Capitolske i deres dekadence og arrogance for menneskeligt liv. Jeg ser absolut inspiration fra The Hunger Games, men ikke på den nedern rip off måde. Tværtimod er The Lunar Chronicles helt deres egne og fuldstændig originale. Hvilket er lidt en præstation, når eventyrene er så gamle og brugte og det bringer os videre til:

2: En ting er at MM har omskrevet Askepot, Rødhætte, Rapunzel og Snehvide til et episk scifi eventyr, hun har også fået vævet historierne sammen til perfektion. Nogle af twistene så jeg ikke engang komme, selvom jeg kender eventyrene til hudløshed – igen spoilers. Jeg hverken kan eller vil røbe noget, for det ville måske mindske læseoplevelsen for dig. Okay okay, du får en af de åbenlyse (men stadig ret geniale!): Cinder taber ikke sin sko på vej væk fra ballet, men sin cyborg fod!

3: Kvindelige hovedpersoner med fejl og mangler, awesomeness og kick-assery, følsomhed, hårdhed, og de er helt igennem menneskelige (selvom de faktisk ikke alle sammen teknisk set er det).

4: YA SCI FI WUHUU! (Sorry. Men jeg elsker cyborgs, rumskibe og genmanipulerede varulve og der er masser af fantasy i YA-genren, hvilket vi også elsker, men yay for mere sci fi!)

5: De er mega spændende! Og sjove.

Winter var klart min favorit, efterfulgt af Cinder, Cress, Fairest og til slut Scarlett. Jeg ved ikke, hvorfor Scarlett ikke tiltalte mig så meget som de andre, men den er altså stadig god – jeg er nok bare ikke så meget til varulve (selvom jeg klart er Team Jacob, men det er et tilfælde af kolera eller pest, og Edward er så nedern, at han har sit eget afsnit i The Great Book of Nedern).

Jeg anbefaler dem til…alle. Bare alle. Seriøst, læs dem. Du vil ikke fortryde det. Det er sådan rundt regnet 2500 siders ren awesomeness og action! Og Stars Above er allerede forudbestilt ❤

Xoxo,

Kathrine

3 Comments

  1. Halløj fellow bogelsker! 😀
    Jeg er simpelthen bare nød til at vide hvor du har købt dem, for dem skal jeg da også har fingrene i! 🙂

    Mvh. Sofie

    Like

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out / Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out / Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out / Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out / Skift )

Connecting to %s