Spektrum – Leoniderne og Geminiderne

I troede sikkert, jeg havde glemt alt om Spektrum-serien af Nanna Foss. Nope. No such thing.

Jeg må indrømme, at jeg er lidt en fantasy-snob. Der er så meget fantasy derude og meget af det er godt…og en hel del er middelmådigt…og så er der noget, der efter min mening (alt er jo relativt) er ret elendigt *host* Udvælgelsen *host*. (Disclaimer: Jeg vil lige tilføje, at så længe nogen nyder at læse det, så er det fint med mig. Lad være med at lytte til mig. Læs det du gerne vil. Det gør jeg selv 😉 )

Spektrum-serien ryger i kategorien Godt. Den var til gengæld lidt sværere at smide under en genre – er tidsrejser fantasy? Er det sci fi? Det er muligvis derfor det har taget mig så lang tid at skrive den her anmeldelse. Jeg kan godt lide at putte ting i kasser. Men Spektrum foregår i nutiden og fortiden, så det er vel som sådan ikke sci fi… Der er heller ingen magi – endnu. Men de der væsener… Nå, jeg vil ikke kede jer med mine genre-overvejelser. Den røg i begge kategorier, så må man vælge den man synes er mest passende 😉

Vi følger 6 (+3, men det er nææsten en spoiler, så sorry) teenagere, der opdager, at de har særlige evner. Og ovenikøbet kan rejse i tiden under meteorsværme (både Leoniderne og Geminiderne som bog 1 og 2 hedder er netop det). Bøgerne fortælles fra forskellige povs (point of views), men det finder man først ud af i bog 2 (så igen, undskyld hvis det er en spoiler) og selvom jeg godt kunne lide Leoniderne, så foretrak jeg Geminderne pga fortælleren. Emilie er sød, men lidt en mus. Meget forsigtig og altså en anelse kedelig efter min mening. Men det skal altså ikke betyde, at bogen er kedelig, selvom det godt kunne lyde sådan. Det er den bestemt ikke, men den bærer naturligvis præg af fortælleren. Og jeg var heller ikke afskrækket af at læse videre i serien. Faktisk lånte jeg den oprindeligt på biblioteket, men endte med at købe den selv, fordi jeg ville have min egen kopi. (Senere fandt jeg så ud af, at der er planlagt 9(!) bøger. Goddammit, Nanna, hvor meget hyldeplads tror du jeg har!)

nanna foss, spektrum, geminiderne, leoniderne, tellerup, forlaget tellerup

Køb dem her eller lån dem her (eller på dit lokale bibliotek)

I Geminiderne bliver sproget mere energisk, der er mere banden og mere lige-på-og-hårdt-talesprog, hvilket man måske også har opdaget her, at jeg ret godt kan lide. Og den første bog i en serie kan ofte være meget beskrivende – vi skal have introduceret personerne, universet og det umiddelbare plot. Og to’eren…det er her vi går i gang. Sådan er Spektrum også. Den bliver klart mere actionpacked i Geminiderne (selvom Leoniderne absolut også har sine øjeblikke) – for mig var Geminiderne også mere rørende – jeg vil ikke røbe noget…men damn…

Jeg glæder mig utroligt meget til efteråret 2016 (jeg gætter på omkring Bogforum 😉 ), når tre’eren udkommer. Jeg håber ikke, jeg røber for meget ved at afsløre at Geminiderne slutter med en mega cliffhanger.

Læs dem hvis:

Du ikke er så meget til fantasy/sci fi, men gerne vil introduceres til genren. Den kan sagtens læse som almindelig YA.

Du godt kan lide fantasy/sci fi 😉

Du gerne vil læse en virkelig spændende og indviklet serie (jeg har ikke regnet halvdelen af hvordan og hvorledes og hvorfor ud endnu)

Du ikke gider læse GoT , men gerne vil vente årevis på slutningen 😛 (7 år, Niller!)

emoji_set_431emoji_set_431emoji_set_431emoji_set_431emoji_set_431

Xoxo,

Kathrine

 

 

3 Comments

 1. Hej Kathrine! 🙂 Det er altså din skyld at jeg er blevet totalt suget ind i Spektrum-universet – og jeg kommer nok ikke ud igen før jeg har læst alle 9 bøger! 😀 Jeg er snart halvvejs i 2’eren og wooow det er altså super, super spændende, jeg tør slet ikke tænke på ventetiden hvis der virkelig kommer 9 bøger!! :O

  Tak for et mega godt bogtip!

  Sofie

  Like

   1. Jamen, jeg synes virkelig HELE tiden at der sker noget vildt – den er bare så god, at den er svær at lægge fra sig igen 😀 Jeg kan godt nok heller slet ikke vente, haha! 😀

    Like

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out / Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out / Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out / Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out / Skift )

Connecting to %s