skadedyrsbekæmperne, anmeldelse, skadedyrsbekæmperne anmeldelse, sofie boysen, bogblogger,

Skadedyrsbekæmperne

Sofie Boysen spurgte, om hun måtte sende mig et eksemplar af Skadedyrsbekæmperne udgivet på Forlaget BLÆS, selvom mellemtrinnet ikke er min favoritkategori at læse og anmelde. Det er, for mig i hvert fald, den sværeste aldersgruppe at læse som – jeg prøver generelt ikke at læse som en voksen (who cares hvad en voksen synes om en børnebog? Det er jo lissom ikke skrevet til dem, vel…), men som målgruppen. Det er selvfølgelig ikke altid let – faktisk er det skidesvært nogle gange. Heldigvis er jeg frygtelig umoden og fniser, når der står penis og den slags… Men i hvert fald sagde jeg ja tak, for den havde lige været på materialevalgslisten og jeg var ret nysgerrig omkring den. Vi var nemlig ikke helt enige om hvor mange vi syntes biblioteket skulle købe. Eller hvor den skulle stå.

Der står altså i øvrigt ikke penis i Skadedyrsbekæmperne. Til gengæld er der tis og det er også ret sjovt. Og så er den fyldt med den lidt tørre humor, som jeg ælsker! Den som man ved er leveret uden at der bliver fortrukket en mine. Og en bog der kommer hashtags er man altså nødt til at kunne lide, hvis man er mig 😉

 

Plottet er, at 2 drenge er blevet efterladt i Danmark af deres mor, som er rejst ned til en kakaobønnefarmer i Honduras. For at holde den emsige dame fra kommunen fra døren og den lille detalje med ikke dø af sult, har de startet et ikke særlig succesfuldt skadedyrsfirma. En dag kommer der en dværg som gerne vil have hjælp til at få en pokkers masse papegøjer ud af sit hus – hvilket som sådan er forståeligt nok. Men det er vist ikke en helt almindelig dværg (i det omfang dværge overhovedet er almindelige) eller et helt almindeligt hus. Pludselig er drengene sendt hundredevis af år tilbage i tiden…nå ja og til Honduras…

Hvad de oplever og om de kommer hjem, må du læse bogen for at finde ud af, men det er en ret sjov historie. Som vist muligvis lægger op til en fortsættelse? Den er i hvert fald åben nok til at der sagtens kan komme flere fortællinger i serien, men jeg ved ikke om der er flere planlagt.

Skadedyrsbekæmperne (som i øvrigt kan købes her, hvis man mangler en gave eller bare gerne vil eje den. Den kan også lånes på biblioteket lige om lidt) er en rigtig fin debutbog, som dog har en efter min mening ret kedelig forside. Ikke grim, men…

skadedyrsbekæmperne, anmeldelse, skadedyrsbekæmperne anmeldelse, sofie boysen, bogblogger,

…vi er i junglen med indianere, papegøjer og rumvæsener (sorry, spoiler, men det bliver røbet ret hurtigt alligevel 😉 ), hvor er farverne? Hvor er det, der skal fange børnenes interesse på hylden uanset om det er på biblioteket eller i boghandlen? Jeg frygter, at den kan blive svær at ‘sælge’ til målgruppen – en ting er hvis jeg fysisk kan overrule barnet og sige: “Ved du hvad, jeg synes du skal tage den med hjem alligevel”, når de stritter imod, men i 75% af tilfældene (hvis ikke flere, vi har ubemandet åbningstid) skal bogen sælge sig selv. Så selv hvis indholdet er topfedt, så er det ikke sikkert, du kan få kræene til at tage bogen med hjem af dem selv. Det er ærgerligt, for indholdet er faktisk ret fedt. Den egner sig bestemt til oplæsning (8-11 år), men jeg tror også sagtens, den kan læses selv af lidt større børn. Havde vi haft en genre, der hed ‘Sjove bøger’ havde jeg placeret den der. Det egner den sig absolut til – jeg fnisede flere gange og må indrømme, at jeg blev lidt mindet om Dennis Jürgensens humor i fx Freddy serien – måske er Sofie også Dennis-fan? Hah, hvad er det, jeg siger. Hvem er ikke det? 😉

Jeg glæder mig i hvert fald til at se hvad der kommer fra Sofie Boysen i fremtiden.

emoji_set_431emoji_set_431emoji_set_431emoji_set_431

Xoxo,

Kathrine

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out / Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out / Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out / Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out / Skift )

Connecting to %s