Spilprisen 2016

Spilprisen har eksisteret de sidste 4 år, hvilket jo lyder helt fjollet. Altså, at der først for 4 år siden kom en prisuddeling for computerspil i Danmark. Men sådan er det altså, og det er stadig en af mine små kæpheste, der jævnligt bliver fodret, når man taler med andre voksne. Computerspil er noget man moderer sin brug af. Læs hele dagen, hvis du vil det, spil fodbold eller brug al din tid sammen med venner og fred være med det. Spil computerspil og du får at vide: du skal gå udenfor, være sammen med mennesker i virkeligheden, du får firkantede øjne og blah blah blah. Så mange voksne har ikke fanget, at computerspil er supersociale, lærer børn sprog, organisatoriske færdigheder, strategi, engagement og vigtigere end noget andet; giver børnene en god oplevelse. Men det med læringen falder i god jord hos forældrene, så lad os bare fokusere på det.

Jeg tog med delvist, fordi det var min veninde Line, der har arrangeret det (jaja, helt alene 😉 okay okay, også nogle andre, men det ændrer ikke på, jeg er vildt stolt af hende) og af faglig interesse som børne og ungdomskulturformidler aka børnebibliotekar. Og jeg må sige, at det var en fantastisk event, hvor danske computerspil og deres skabere fik anerkendelse og det bifald, de har fortjent. Nuvel, jeg indrømmer, at jeg ikke kendte et eneste af dem, men jeg fik min billet i fredags og fik ikke lige researchet pga travlhed (puh slem bibliotekar). Jeg spiller ikke selv ret meget. Jeg gjorde engang som du kan læse om her i min anmeldelse af Kasper Hoffs Gamerz-serie, men endte med bøger i stedet.

IMG_1882 IMG_1881

IMG_1886 IMG_1890 IMG_1889

Spilprisen arrangeres af Producentforeningen, og jeg håber det bliver større, bedre og vildere næste år. Det var en superfed event som i øvrigt er en del af Copenhagen Games Festival. Vidste du ikke det eksisterede? Nej, heller ikke mig. Der er alt for lidt fokus i Danmark på en på verdensplan kæmpeindustri som i øvrigt også bevæger sig ind i litteraturen med fx Ernest Cline, tidligere nævnte Kasper Hoff i Danmark, WoW bøger der fortæller historien bag universet og mange mange flere. Så hvis du er bekymret for at dit barn spiller for meget computer og vil have at hun eller han læser mere, så er der altså masser af muligheder for at finde noget, der ville appellere. Bare husk at det altså ikke er alle, der kan lide at læse. Og det er faktisk okay. For i computerspil er der altså ligeså meget at hente, omend på en anden måde.

For flere bøger om eller i spilverdenen se disse links:

Goodreads

5 fiction books every gamer needs to read

10 YA novels that take you inside video game worlds

Jeg skal i hvert fald have tjekket nogle af de danske spil ud som var nominerede, som så vildt spændende ud, som fx Sofus og Månemaskinen, Uprise, Affordable Space Adventures og Blades of Brim og hey, hvem ved? Måske begynder jeg at bruge lidt mere af min fritid på computerspil (omend jeg så nok skal have anskaffet mig en anden computer end min 7 år gamle Macbook >.< og en iPad. Nogle af dem er iPad spil).

Se alle de nominerede og vinderne her.

Game on,

Kathrine

Update: Blades of Brim er awesome! Og gratis (med in app purchases dog, men det kan man sagtens lade være med)

Update: Sofus & Månemaskinen er absolut også anbefalelsesværdigt til de yngre børn! Spil og historiefortælling med imponerende grafik.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out / Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out / Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out / Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out / Skift )

Connecting to %s