Pax

Jeg syntes lige denne serie skulle have en plads her på bloggen, for jeg blev ret meget blæst væk, da jeg læste den første. Jeg ved ikke, hvad jeg havde forventet, men den var vildt spændende, sjov og uhyggelig, og jeg læste de fem bøger på omkring 24 timer kun afbrudt af det der irriterende arbejde 😉 Jeg elsker karaktererne – ravnedrengene(!!) er mærket af deres turbulente opvækst og derfor urolige og kommer let i problemer (selvom de i virkeligheden helst bare ville være i fred og blive accepteret), men de er stadig enormt charmerende og lette at holde af, de gode voksne er sjove, forstående og grundlæggende ‘gode voksne’, der virkelig vil drengene det bedste. Og de meget mindre gode voksne (og børn) er uretfærdige og irriterende, og man forstår så godt, at ravnedrengene ikke kan lade være med at reagere nogle gange. Man kommer omkring favorisering, mobning, tyveri, alkoholisme og en masse andre seriøse emner på en rigtig god måde og samtidig uden at det nogensinde bliver belærende eller træls (man er vel jyde – der hader at blive belært). Ravnedrengene begår også fejl (masser!) og er ikke altid lige gudernes bedste børn. Heldigvis – det ville være frygtelig kedeligt 😉

Nå ja, og så drejer det sig om at beskytte et hemmeligt magisk bibliotek. Fik jeg ikke lige nævnt det?

Samtidig får man et udsnit af ægte gamle nordiske gyserhistorier og væsner og gamle sagn, skrevet levende og klamt som det skal være 🙂 Men den er samtidig ikke så blodig, at folk dør på stribe uden grund. Det er ikke blodet, der er pointen, men den krybende uhygge, og det er ret fedt udført.

Historien er spændende, uhyggelig og original, og hver bog afsluttes med en cliffhanger, så man bare læse videre og historierne hænger utroligt godt sammen. Der er desuden sindsygt flotte tegneseriesekvenser rundt omkring i bøgerne, så man af og til får en ‘pause’ fra ordene, tegnet af Henrik Jonsson. De to forfattere og illustratoren siger desuden velkommen og giver et lille referat af den sidste bog, først i hvert bind, hvilket er både en god ide og enormt hyggeligt.

pax, alvilda,

De første fem Pax-bøger udgivet af Alvilda (som jeg altså bliver større og større fan af – de udgiver vildt gode børne/ungdomsbøger!)

– lånt på biblioteket (ingen andre ville låne dem og det er altså en fejl!)

Anbefales så absolut til de 10-15-årige gyserfans – især hvis de også gerne vil have lidt realisme ind og er glade for nordiske sagn og myter! Og hvis de ikke allerede er, er det her en vildt god introduktion 😉 Jeg glæder mig til at læse de fem næste! (Der kommer 10 i alt – forhåbentlig – jeg bliver meget trist hvis ikke alle bind bliver udgivet >.< Jeg læser vildt dårligt svensk) Jeg erklærer mig hermed kæmpefan af Pax, ravnedrengene, deres venner og det hemmelige bibliotek!

Xoxo,

Kathrine

 

One thought on “Pax

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out / Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out / Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out / Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out / Skift )

Connecting to %s