Morika

Nogle gange får bøger så meget opmærksomhed, at man begynder at tvivle – jeg ved godt, det burde være omvendt, men jeg bliver skeptisk, når bøger får så meget ros som Morika har fået. Men da jeg i sin tid missede ud på al hypet omkring Hunger Games af samme årsag, og den viste sig at være MEGA AWESOME og den bedste trilogi ever, så har jeg lidt lært min lektie. Lad være med at være forudindtaget.

Så efter at have set Rent Blod på bibliotekets hylder et stykke tid og Vildhunden og Panteren og til sidst også Blodets Bånd kom dryssende tænkte jeg, nej, nu gør jeg det saftsusme og lånte alle tre.

Og godt jeg gjorde. Morika er vildt imponerende, velskrevet og velopbygget fantasy med paralleller til virkelige problemer som etnisk udrensning, racisme og slaveri. Barskt? Ja. Underholdende. Ja! Det er en vanvittig god historie, og jeg glæder mig til at se hvad Sidsel Sander Mittet skriver næste gang!

forlaget facet, morika, sidsel sander mittet,

Morika-trilogien – oprindeligt lånt på biblioteket – efterfølgende c/o Forlaget Facet

Fortællerne er vidt forskellige – den ene fra Visdommens Hus som tror på, at ord og teori kan løse alt og den anden er soldat og mener at vold mere eller mindre kan løse alt – og begge er vildt irriterende på den der jeg-ved-bedst-måde som kun teenagere kan præstere til perfektion. Og begge (og de fleste andre) begår fejl og mærker konsekvenserne. Og der er konsekvenser. Grusomme konsekvenser i en grad der ellers ofte springes over i YA.

Det var virkelig svært at lægge Morika fra mig igen, da jeg først var begyndt og heldigvis var der heller ikke grund til det – udover det der arbejde, der hele tiden kommer i vejen for min læsning 😉 og jeg anbefaler, at man sørger for at have alle tre parat, når man begynder. Du har ikke lyst til at vente på efterfølgeren, trust me!

emoji_set_431emoji_set_431emoji_set_431emoji_set_431

Xoxo,

Kathrine

<a href=”http://www.bloglovin.com/blog/14908949/?claim=f673tt2y8md”>Follow my blog with Bloglovin</a>

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out / Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out / Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out / Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out / Skift )

Connecting to %s