Caldera 

Den her serie er ret sjov – jeg var helt vild med etteren, som faktisk til tider er LOL-sjov. Kate er science fiction nørd og møder gudhjælpemig en prins fra en anden galakse (WHAT are the odds, right? 😉 ) Den er skrevet nutidigt, humoristisk og personerne er velskrevne og sympatiske. Kate er endda sympatisk og relatable, selv når hun bitcher og er irriterende og fordømmende, for uanset om man vil indrømme det eller ej, så har de fleste af os gjort noget derhenad 🙂 Jeg købte aldrig helt romancen med Noah – jeg kan sgu ikke lide ham – og tiden (eller altså toeren og treeren) vil jo så vise, om jeg har ret 😉


CalderaForlaget Facet

Det bliver liidt spoilery nu. På forhånd undskyld! Luk øjnene og scroll heeelt ned i bunden for ratings og opsamling 😉

Toeren var jeg ikke helt så vild med – historien er egentlig god nok, men den bliver næsten for fjollet nogle steder. Og sci fi-delen er ikke helt så vellykket som jord-delen. Det almindelige talesprog er troværdigt og sjovt på jorden, men i en anden galakse fungerer det ikke helt for mig. Hvis det kun var Kate, var det måske ok, men de andre burde være mere “rum-agtige” efter min smag. Misforstå mig ikke, jeg er faktisk ret vild med Firefly-feel’en – at alt ikke er super avanceret og moderne, men det er bare liidt for kækt. Visse steder bliver det næsten for meget med humoren. Der mangler desuden nogle Caldera-fraser i stedet for ‘fuck’ og den slags. Hvis du ikke er vokset op med sproget, vil du ikke bruge slangudtryk. Og hele oprøret er lidt for isoleret. Fair nok, at det er unge mennesker, men der er ingen struktur, planlægning eller organisering. Det skurrer lidt i min besættelses/oprørserfaring (…den lader vi lige stå). Og du besætter altså ikke 7 planeter og tør ikke gå ned i køkkenet. Men udover det er den spændende, og kærlighedshistorien er ret charmerende. Jeg kan absolut bedre lide Naphal end Noah 😉

Treeren var også god. Godt med action og forviklinger…men men men Kates kærlighed er simpelthen ikke overbevisende for mig. Hvis du er blevet tvunget til at blive gift med en, du ikke vil have, så snakker du altså ikke om, at du måske vil kunne komme til at kunne lide ham igen. Jeg ville være edderrasende, også selvom jeg affandt mig med, at jeg ikke havde et valg. Nuvel, måske er hun bare mindre dramatisk end mig, men jeg kunne ikke leve mig ind i det der. Jeg manglede også mere vold og ondskab. Der var ikke nok konsekvenser, og de lod sgu folk slippe lidt for let – både de “onde” og de “gode”. Men på den anden side vil jeg derfor heller ikke tøve med at anbefale dem til en yngre målgruppe. En 11-12 årig god læser, der ikke har for sarte forældre (der er stadig sex med) vil fint kunne læse dem.

Spoilery del slut! 🙂

Jeg har givet Profetiens kald 5 stjerner, for den var jeg var altså ret vild med. Den var super sjov, velskrevet og godt opbygget.

Skyggernes spil har jeg givet 3 stjerner. Hardcore sci fi fans vil nok ikke være helt solgte, men jeg tror faktisk at den her serie kunne være et gateway drug til børn og unge, der ikke normalt læser sci fi. Den er ikke for teknisk eller spacy; det er klart kærlighedshistorien, der er i fokus (hvilket så ikke faldt i helt god jord hos mig 😉 ).

Jeg ville i virkeligheden gerne give Skæbnens valg 3,4, for jeg synes, der skete mere og den var mere actionpacked end toeren, men det kan man ikke på Goodreads, så det blev også 3. Ved begge de sidste vaklede jeg i virkeligheden imellem 3 og 4 og havde jeg været større romance-fan, ville jeg klart have givet dem 4, men uheldigvis er jeg altså mest til sci fi-delen 😉

Serien samlet får:


Anbefales til nysgerrige i sci fi genren og som en sjov, let serie om kærlighed, valg og skæbne.

Xoxo,

Kathrine

Andre meninger om Profetiens Kald:

The small wonders of life

Sus’ Bogblog

AmaDittobooks

De unges ord

Flyv med mig

Boghunden

Boghjørnet

Sabrinas Blog

Flippingpages95

Xenia’s Bogblog

Og om Skyggernes Spil:

Sus’ Bogblog

De unges ord

Flippingpages95

Xenia’s Bogblog

Boghunden

Sabrinas Blog

Og Skæbnens Valg:

Boghunden

Sabrinas Blog

Flippingpages95

Bogbotten.dk

De unges ord

Sus’ Bogblog

 

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out / Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out / Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out / Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out / Skift )

Connecting to %s