Høst og Søn, Høst & Søn, Dumplin', dumplin, Julie Murphy, pinup girl clothing, bait footwear, baitfootwear, monica dress,

Dumplin’

Jeg er (måske ikke så overraskende) dybt imod pageants. Det er en ubehagelig måde at vurdere mennesker på, og det gør at børn og unge fokuserer på at forbedre deres ydre fremfor deres indre – misforstå mig ikke, det er vigtigt at føle sig smuk! Men du ér allerede smuk. Resten er bare glasur. At lære børn at de skal bruge selvbruner, male øjenbryn og aldrig have en uperfekthed i huden? Yuck.

Så gider man virkelig læse en bog om en overvægtig pige med en pagentmor? Sikkert en pige-har-komplekser-over-sit-udseende-men får-en-makeover-taber-sig-og-bliver-lykkelig-bog?

Men næ næ næ, pigen, Willowdean beslutter sig for at stille op i sin mors pagent uden at tabe sig! Hun har det nemlig ret okay med sin krop og med sig selv. Hun vil i stedet vise verden, at hun ikke har noget at skamme sig over. Hell yeah! Opgør med de klassiske skønhedsidealer! Go, Dumplin’!

Høst og Søn, Høst & Søn, Dumplin', dumplin, Julie Murphy, pinup girl clothing, monica dress,
Dumplin‘ ℅ Høst & Søn

Og nøj, hvor er jeg vild med Dumplin’. Hun er SÅ relatable og har sgu fødderne solidt plantet på jorden – det meste af tiden. Alt går selvfølgelig ikke helt som hun planlægger. Usikkerhed og uvenskaber kan komme krybende, når man mindst venter det, og det gør det også for Willowdean.

Dumplin’s kamp for at vise, at skønhed ikke handler om vægt, hendes sikkerhed over sit eget udseende som bliver til usikkerhed, hendes vrede over en mor, som hun altid har følt skammede sig over hende og hendes forhold til hendes venner – samlet er det en smadder sød og fin sommerhistorie, som jeg absolut anbefaler.

Xoxo,

Kathrine

Andre meninger om bogen:

Bogfinken

Kære dig

Litteratursiden

De unges ord

One Comment

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out / Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out / Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out / Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out / Skift )

Connecting to %s