Gyldendal, Gyldendal ung, Hvidt støv, Line Kyed Knudsen, Himlen brænder, Breth design, De døde vågner, Min YA sommer, I heart YA, I love YA,

Hvidt Støv

Første del af Hvidt Støv udkom sidste sommer og var min afskedsgave fra Espergærde Bibliotek. Der er alt for få danske zombiebøger, så jeg havde glædet mig ret meget, og jeg blev heller ikke skuffet. Det er en rigtig god serie, som jeg absolut anbefaler til unge zombiefans – og måske også ikke zombiefans. Etteren er en fin indgangsvinkel til børn og unge, der ikke har så meget zombie-erfaring, men gerne vil eases ind i det 😉 Men jeg vil sige at i to’eren er det mere klassisk zombie plot, hvilket jeg er vild med!

Gyldendal, Gyldendal ung, Hvidt støv, Line Kyed Knudsen, Himlen brænder, Breth design, De døde vågner, Min YA sommer, I heart YA, I love YA,

De døde vågner – gave fra Espergærde og Himlen brænder c/o Gyldendal

Der sker selvfølgelig det, der altid sker i en zombieserie: vidt forskellige mennesker kastes sammen og må få det til at fungere og nogen, som ikke burde have magt, får magt og bliver små eneherskere – men som altid i zombieserier, så varer det heldigvis sjældent ved 😉

Hvidt støv er en god serie, og den bliver især spændende i slutningen af to’eren (!!!). Meen som I kan læse videre i spoiler-delen, når I selv har læst bogen, så er der nogle ting, der ikke hænger helt sammen i min opfattelse.

Ikke desto mindre er det en solid:

emoji_set_431emoji_set_431emoji_set_431

Xoxo,

Kathrine

Spoilery del – no peaking!

Der er visse ting, der irriterer mig lidt – især i to’eren, hvor Emily har fået noget zombiebashing erfaring under bæltet (hvor der i øvrigt hænger knive – Emily er nemlig blevet rimeligt badass), og det er hvorfor hun ikke pander både Anthony og Liam en. Anthony drikker cool-aiden på hospitalet, so to speak, med det samme og bliver total fanboy og “det fælles bedste”-prædikant, og Liam er fra starten en patroniserende, sexistisk, voldelig idiot (jeg burde kunne beskytte alle og især dig, du kan jo ikke overleve på egen hånd wah wah wah – surprise, dude, det gjorde hun faktisk, før hun mødte dig oog hun redder din røv i Vestford. Sæt dig ned og lær noget). Jeg forstår simpelthen ikke, hvorfor hun bliver forelsket i ham og det ærgrer mig lidt, at hun gør. Jeg håber hun skrider fra ham i tre’eren i hvert fald.

Og hvis daddy-videnskabsmand kunne have en familie med Eva, hvorfor kunne han så ikke bare hente Emily derhen? Hele hans forklaring på at være forduftet er i bedste fald utroværdig. Måske kommer der en forklaring på det senere i serien?

Andre meninger om bogen:

De unges ord

Skrivepulten

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out / Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out / Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out / Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out / Skift )

Connecting to %s