Rubinrød og Safirblå – Ædelstenstrilogien

Jeg læste en anmeldelse af Rubinrød, der i bedste fald var meh – derfor røg den nærmest ud af min tbr-liste, i hvert fald langt ned i bunden. Så sendte Turbine mig Safirblå og jeg tænkte: eh, okay så. I’ll give it a go.

Btw, rød og blå…4th of July? Det gjorde jeg helt sikkert med vilje! (Det var et totalt tilfælde…)

Og jeg var så tæt på at gå glip af en virkelig morsom og charmerende serie. Jeg er helt vild med hovedpersonen Gwen, som bare er helt almindelig – indtil hun ikke er. Pludselig er hun dømt til et liv med tidsrejser, eksperimenter og intriger – og er komplet uforberedt på det. Hendes kusine, som skulle have været den særlige, har fået sprog-, fægte- og historieundervisning, siden hun var lille og Gwen har kun en omfattende, men ret ubrugelig viden, om film og en god sans for humor.

Safirblå, Rubinrød, Skinnyhues, Forlaget Turbine, Turbine forlaget, Turbine, Kerstin Gier,

 Rubinrød – Saxo og Safirblå – c/o Turbine Forlaget

Jeg grinede flere gange, mens jeg læste Rubinrød og Safirblå, og historien er også super spændende (omend jeg tror læseren fanger (kom)plottet hurtigere end karaktererne, men vi kan jo så også nærmest regne ud, der må være noget, der ikke er som det skal være…altså ellers ville det jo blive en ret langtrukken serie. “Og så fortsatte de med at tidsrejse uden problemer… The end. *gab* 😉 )

Kærlighedshistorien er en lille smule instalove-agtig – men ærlig talt kan jeg også godt huske hvordan det var at være 16-17 år gammel – og man havde sgu lidt en tendens til instalove eller i hvert fald instaattraktion, så jeg er villig til at godtage den – ligesom jeg vil se igennem fingre at hun ikke sætter sig mere i respekt overfor de gnavne gamle mænd – også dem der ikke er så gamle. Det er helt klart min 31-årighed, der taler der, og som 16 årig havde jeg nok også nøjedes med at se ondt på dem og råbe af dem inden i mit hoved. Og det er egentlig mest i starten – det med instalove. Det med sexistiske gamle mænd fortsætter – urgh de er irriterende.

Ædelstenstrilogien er en super underholdende, sjov og let læst (man flyver igennem den) serie, som jeg absolut anbefaler – også til unge der ikke er så vilde med fantasy. Jeg er i hvert fald spændt på at læse afslutningen! Især efter den cliff hanger OMG!

 

emoji_set_431emoji_set_431emoji_set_431emoji_set_431

Xoxo,

Kathrine

Andre meninger om bøgerne:

Rubinrød

Min forestilling om paradis

Sus Bogblog

Kære dig

Skrivepulten

Safirblå

Sus Bogblog

Kære dig

Skrivepulten

2 thoughts on “Rubinrød og Safirblå – Ædelstenstrilogien

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out / Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out / Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out / Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out / Skift )

Connecting to %s