Ja, jeg har mens – og hvad så?

For 10 år siden tog jeg et valg – grundlæggende bestod det i: ‘Ahah, fuck biologi, I ain’t doing this’ og lod simpelthen bare være med at holde pause med mine p-piller på trods af rædselsslagne mere-voksne-end-mig, der tudede mig ørerne fulde af sterilitet og naturlig cyklus (og joke’s on them, for folk med rigtige uddannelser, gynækologer, er nu ret enige om at det overhovedet ikke er noget problem). Så jeg har faktisk ikke mens. Men jeg er helt med på det tabu, der er omkring det – menstruations shaming er for real. Det er pinligt, det er ulækkert, det er pisse dyrt at have. Og ikke bare fordi du skal købe bøger om det 😉 Bind, tamponer, ødelagte trusser. I visse lande er endda fucking luksus skat på tamponer! Fordi det er jo mega super luksus, det der menstruation.

Gyldendal, Gyldendal Ung, I love YA, Ja jeg har mens og hva så?, bookwormboutique, clary henry, I heart YA, min YA sommer,

Ja, jeg har mens – og hva’ så? c/o Gyldendal

Hvis jeg får et barn, skal det læse denne bog – nej, ikke hvis jeg får en pige. Et barn. Det er ret så vigtigt at vide de andre ting også; dem der ikke nødvendigvis sker for dig personligt. Men det kommer det til, (måske primært) hvis du er en heteroseksuel dreng, så…læs den. Den handler også om sex(isme), mobning, feminisme og om at leve sammen med en kvinde. You will need this, imaginary son.

Og Clara er sjov. Ikke for at trutte i mit eget horn (ew), men hendes humor minder om min egen, hvis jeg selv skal sige det, så…fan 😉

Der er ikke så meget mere at sige om bogen andet end Læs den! Også som forælder M/K. For den er sjov (som sagt), oplysende og giver måske også voksne nogle lidt mere funky indgangsvinkler til at tale om det her tabubelagte emne.

Jeg vil til gengæld dele min første menstruation (ew, gemte du den*?! Jep, jeg havde Heksens Håndbog og sådan noget mensblod kan bruges til mange ting. Beware, næste gang du får småkager hjemme hos mig og jeg kigger skælmsk på dig *gør mærkelige ting med øjenbrynene, der skal se sexede ud*):

Jeg kan ikke huske, hvor gammel jeg var, men nok omkring 13. Jeg brugte også papir, indtil jeg kunne købe det rette materiale inde i byen (jeg boede på landet) – som jeg gemte bag toilettet, og jeg fortalte INGEN om det. Min mor var mega skuffet og var vist ret overbevist om at hun havde fejlet som mor (men måske havde chancen for jeg havde sagt noget været større, hvis hun ikke havde Heksens Håndbog stående, og jeg var lidt nervøs for fuldmåneceremonier og krystalseancer).

Jeg er i øvrigt så super nedern, at jeg aldrig har haft voldblødninger, smerter eller noget som helst andet. Jeg gad bare ikke det fis. Måske fordi jeg aldrig har opfattet det som noget ceremonielt. Nu er du kvinde, Simba…eh, sorry, forkert quote, men det var Mufasas stemme jeg fik i hovedet, da jeg skrev det. Er transkvinder ikke rigtige kvinder? Er super sportsudøvere ikke? Kvinder der får fjernet livmoderen? Mens har ikke noget at gøre med at være kvinde. Det er en biologisk funktion, som nogle tillægger vægt og nogle ikke gør. Begge dele er a-okay. Your body, your choice *thumbs up*

Xoxo,

Kathrine

*disclaimer: JEG HAR IKKE GEMT MIN FØRSTE MENSTRUATION –  DET VAR EN JOKE!

Bonusinfo: Jeg dumpede min første kæreste, som også var den første, jeg havde sex med, fordi han kaldte et bind en ble. Seriøst, drenge. Læs den her bog.

Andre meninger om bogen:

Boghjørnet

Mit Bogunivers

 

5 thoughts on “Ja, jeg har mens – og hvad så?

  1. fabelagtigt indlæg – har ellers absolut ikke orket mensdebatten fordi den pludseligt mest var fribløder og feminisme und alles. Men hvis du siger det, så læser jeg den her bog! 😉
    Jeg står med at barn som nok lige straks også får sin første menstruation og vi har talt sådan ret laid back om det og hun er et barn, som virker helt okay med hvad den der krop nu finder på for tiden, så jeg ret rolig. Og just in case, så er der altid lige et bind i tasken, hvis nu det skulle ske at være nu.
    Det ret utrolige barn har en (også ret utrolig) lillebror, som forleden ytrede et “ad”, da snakken faldt på menstruation. Men det fik han vist ret hurtigt styr på var det helt forkerte ord at bruge 😀 Det er helt okay ikke at synes at det helt fantastisk, men det er alt muligt andet jo heller ikke – det er for guds skyld bare naturligt. Og jeg rystede nærmest barnet (nej jeg gjorde ej, men jeg så ham alvorligt i øjnene) og sagde at hvis han engang fik en pigekæreste, så havde han edderdulme bare at kramme hende ekstra, når hun havde menstruation. Og at han i øvrigt aldrig var blevet til, hvis ikke der fandtes menstruation.
    Den snak skal vi nok have igen, men for guds skyld så slap nu af. Det er krop og det er lige så almindeligt som alt andet krop. Og det gør ikke nogen til hverken mere eller mindre kvinder. Kvinde er en følelse, ikke en funktion.

    Liked by 1 person

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out / Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out / Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out / Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out / Skift )

Connecting to %s