SVK (Den Store Venlige Kæmpe)

Hvem elsker ikke Roald Dahl? Trick spørgsmål! Alle burde efter min mening elske ham! 😉 Hans eventyrlige og besynderlige fortællinger bliver jeg vitterlig aldrig træt af og som barn var Heksene en af mine yndlingsfilm ❤

Bonus info: hotellet hvor Heksene blev optaget ligger i Newquey og jeg så det irl på min forgangne tur til England 😀

I dag har Den store venlige kæmpe præmiere i danske biografer, og jeg har glædet mig helt vildt.

Den Store Venlige Kæmpe har ligesom flere af Dahl’s historier et fattigt forældreløst barn som hovedperson. Sofie ser SVK’en en nat, og han er nødt til at kidnappe hende – ellers kan hun jo fortælle de voksne, at hun har set ham, og han vil ikke jages og sættes i et bus i zoologisk have. Det forstår man jo godt, men det virker alligevel lidt mindre venligt…men hjemme i SVK’ens verden møder vi de andre kæmper. Og i forhold til dem er han vældig rar! De æder nemlig rask væk mennesker og især børn. Sammen beslutter de (mest Sofie) at fortælle Dronningen af England om kæmperne. Hun vil helt sikkert gøre noget!

Høst & Søn, Høst og Søn, SVK, Den store venlige kæmpe, Roald Dahl, BFG, bibliotekat,

SVK c/o Høst & Søn

SVK er ikke en kompliceret fortælling – det er Roald Dahl sjældent – men de efterlader altid en med en rar følelse bagefter. Jeg kan bedst beskrive hans historier som virkelig gode oplevelser. Og Roalds kærlighed til bøger er også tydelig i mange af hans fortællinger. Hvilken bogorm vil ikke falde pladask for det?

Kæmpens vrøvlesprog gør det i øvrigt til en til tider besværlig men fornøjelig oplæsningsbog, der helt sikkert vil holde barnet på tæerne 😉 Det er alle Roald Dahls bøger i øvrigt – gode til højtlæsning. Og de overføres som regel virkelig godt til film! SVK er forhåbentlig ingen undtagelse ❤ Men som altid vil jeg anbefale at man læser bøgen først 😉

emoji_set_431emoji_set_431emoji_set_431emoji_set_431

Xoxo,

Kathrine

Andre meninger om bogen:

Ord fra en bibliofil

 

4 thoughts on “SVK (Den Store Venlige Kæmpe)

  1. Det er svært ikke at være begejstret over, at Høst&Søn har valgt at give Dahl endnu en chance på det danske bogmarked, hvor han aldrig rigtig slog igennem. Han er sådan en forrygende historiefortæller.

    Liked by 1 person

      1. Helt sikkert! Hvis filmatiseringen af en bog er god, sætter det gerne skub i salget af bogen.

        Like

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out / Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out / Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out / Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out / Skift )

Connecting to %s