Mine tanker om BFG (Den Store Venlige Kæmpe)

Det kan siges meget kort. Yay! Den var helt fantastisk! \o/

Du kan læse om selve bogen her 🙂

Men. Vi sad to mennesker i en ellers tom biografsal -hvilket var cool, fordi vi kunne snakke og grine og slå stemmer op på IMDB uden at genere nogen. (Og altså vi ville selvfølgelig ikke have gjort det, hvis der havde været andre.)

Til gengæld gør det mig altid nervøs, når virkelig gode film (jaja, det er en smagssag, men stadig 😉 ) ikke trækker folk i biografen. For jeg elsker at gå i biografen. Rigtige biografer. Dem der lugter af alt for dyre popcorn og udvandet cola og som er fyldt med børn og teenagere. Ikke biografer som Gloria og Grand der er for fine til popcorn og som serverer kaffe i kopper med underkopper – det er slet ikke mig. Jeg elsker at se reklamerne i biografen. Jeg elsker forfilmene og den fyr der åbenbart er med til hver eneste forestilling og udbryder: Fuck, den ser dårlig ud, efter hver forfilm.

SVK, BFG, Den store venlige kæmpe, Høst og søn, The big friendly giant, Roald Dahl, Bibliotekat,
SVKHøst og Søn

Jeg er helt med på streaming (den lovlige slags!) og langt billigere hjemmepoppede korn, men jeg håber, vi bliver ved med at støtte biograffilm. Selvom de er dyre.

For BFG var fantastisk. Så smukt lavet, sjov og rørende. Jeg elsker BFG’en. Han er endda (dare I say it?) bedre end i bogen. Og Sofie! Barneskuespillere kan være okay, dårlige og så kan de være så talentfulde at man som 32-årig kandidatuddannet får mindreværdskomplekser. Hun var perfekt. Flabet, kvik, sød og viljestærk. Så Roald Dahlsk. Roald Dahl er nemlig glad for piger – på den superfede måde. Hans kvindelige karakterer (uanset alder) er (vilje)stærke, intelligente og handlekraftige. Som Leonora Christina også påpeger her er det super fedt at se.

Jeg kan kun anbefale, at man ser BFG på det store lærred. Jeg ved godt, at det at vi så den i Fields, på engelsk kl. 21.30 sikkert havde en del at gøre med at der var så få, men stadig… Den fortjener det store lærred – og Roald Dahls bøger fortjener at blive filmatiseret. Treat dine børn eller din barnlige side med en sommertur i biografen. Gogogo. Go.

Xoxo,

Kathrine

PS: Der er Ponytas i Fields. Just saying 😉

PPS: Hvis du ikke har set Fantastic Mr. Fox, så er du gået glip af noget! Wes Anderson og Roald Dahl, ja tak! Den skal ses på engelsk, så den er bedst til voksne og større børn. Heksene er også en vidunderlig filmatisering. Og naturligvis Charlie og Chokoladefabrikken – i begge udgaver, men jeg synes den nye er så smukt lavet. Jeg har ikke set Esio Trot endnu faktisk. Det skal jeg lige have fikset 🙂 Matilda er naturligvis også en klassiker, man ikke må gå glip af ❤ Og James and the giant peach!

Hvilke Roald Dahl filmatiseringer er dine favoritter?

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out / Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out / Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out / Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out / Skift )

Connecting to %s