Mine tanker om Stranger Things (og en liste over lignende Stephen King bøger/film)

Jeg var begejstret beyond compare, da jeg så Stranger Things. Mega awesome børn, der tager uhyrerne i egen hånd, et creepy og farligt alternativt univers, en mor, der nægter at give op, en sherif, der ikke lader sig spise af med hvad autoriteterne fortæller ham…hvad er det, det minder mig om…..

Kan du sige Stephen King?

Og det er altså ikke fordi jeg råber plagiat. Slet ikke! En af betjentene læser Cujo, som et nik til Kings forfatterskab. Det er ingen hemmelighed, at der er hentet inspiration hos ham. Jeg kan vitterlig ikke anbefale den nok, men når den nu er set, og man slet ikke har fået nok, hvad så?

Så kunne man jo fortsætte med at læse…og se…Stephen King. Jeg har her samlet de bøger og filmatiseringer, jeg blev mindet mest om da jeg så Stranger Things:

The Mist – novelle fra Skeleton Crew #1 –  en alternativ dimension lægger sig over vores verden og tager en røvfuld morderiske og klamme væsner med sig – også filmatiseret, men jeg er muligvis det eneste menneske i verden, der synes, det er en god filmatisering. Og med en slutning som er bedre end bogens. Hvor ofte sker det lige?

Carrie – pige med skræmmende mentale kræfter går amok, når hun bliver presset for langt ud – også filmatiseret både i en ny version fra 2013 og en gammel fra 1976

It – børn er awesome og kvikke og redder Derry fra Det Onde – filmatiseret i 1990 og bliver filmatiseret igen, hvilket den trænger til, men jeg ville ønske Tim Curry var med i den nye.

Needful things – mystisk fremmed slår sig ned i byen og pludselig er hele byen på vej til hell in a handbasket og sherif redder dagen ved at være vedholdende og nosy – filmatiseret og pretty damn well, I might add

The body – 4 awesome børn, der bliver mobbet af irriterende og modbydelige bølletyper, tager ud for at blive voksne – og se et lig – filmatiseret helt vildt fantastisk i 1986

The Talisman – Jack rejser delvist i en anden dimension for at redde sin mor fra at dø af kræft (en af de bedste bøger jeg har læst) – filmatisering blev ikke til noget. Endnu.

Black House (The Talisman #2) – Jack er blevet voksen og forsøger at opklare bestialske mord, der delvist foregår i en alternativ dimension

The Langoliers – fly lander i en anden dimension hvor et eller andet forsøger at æde de resterende passager – også filmatiseret nogenlunde anstændigt, så vidt jeg husker

From a Buick 8 – bil er ikke en rigtig bil, men muligvis en portal til en anden verden. Muligvis.

Jeg håber , I kan bruge listen til noget. Det er i hvert fald min nye tbr-snart liste. Jeg skal helt klart til at læse noget mere Stephen King igen 😀

Xoxo,

Kathrine

 

12 thoughts on “Mine tanker om Stranger Things (og en liste over lignende Stephen King bøger/film)

 1. Jeg kan huske at The Mist og The Fog udkom omkring samme tid (give or take et par år. Min hukommelse er ikke hvad den har været :p ), hvor jeg valgte at droppe “den store” The Fog-bølge og satte mig for at se The Mist. Og fuck hvor var det en god film! Og den slutning der!! Den film har virkelig ikke fået nok opmærksomhed.

  Liked by 1 person

  1. To år 🙂 2005 og 2007. Det er også to meget forskellige film – spøgelser vs. eksperiment gone haywire. Jeg er ikke så meget til hele piratspøgelsestingen udenfor litteraturen, så jeg så aldrig The Fog så vidt jeg husker.

   Like

 2. The Body/Stand by Me er min absolutte yndling, og så ELSKER jeg den gamle filmatisering af “IT”, de billeder jeg har set af den nye … naaah … men lad os nu se.
  Og nu må jeg nok hellere se “Stranger Things”, havde slet ikke hørt om den. 🙂

  Liked by 1 person

 3. Det her indlæg var lige, hvad jeg ikke vidste, jeg manglede! Jeg elsker, elsker, elsker “Stranger Things”, men den har skabt lidt af et tomrum, for hvad skal erstatte den, indtil sæson to kommer?! Jeg har kun læst en enkelt Stephen King bog – Rose Madder – og var ikke super begejstret. Men King har selv udtalt, at netop den bog var lidt af en ommer, så jeg vil helt sikkert give ham en chance til og forsøge mig med en af dine anbefalinger 🙂

  Liked by 1 person

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out / Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out / Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out / Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out / Skift )

Connecting to %s