Fangirl

Jeg læste Fangirl første gang for næsten to år siden, og jeg faldt pladask for Cath. Og Rainbow Rowell. Så jeg ved faktisk ikke, hvorfor jeg ikke har læst den igen noget før. Eller okay det ved jeg godt. Fordi der altid er ulæste bøger, der skal læses. Men nu blev jeg optaget i en international bogclub (BBRBF – Best Book Reading Blogger Friend Book Club) via en meget indviklet og svær proces (Jeg spurgte Sara Lily, som har startet den, om jeg måtte være med. Meget kompliceret 😉 Det er delvist, fordi jeg er en elen-dig! blogger til min anden blog, fordi jeg bruger al tiden her – you lucky ducks – så et fast månedligt indlæg var nødvendigt). Og månedens bog var så…Fangirl! Yay!

Jeg vil starte med at adressere nogle af de ting, jeg har læst andre sige om denne bog – fx at det er irriterende at historien opbrydes af både Magicaths (det er det mest awesome navn og jeg ville ønske jeg havde fundet på det…så meget bedre end Bibliotekat >.< ) fanfiction og passager fra Simon Snow – og jeg kan kun sige, at jeg helt uenig. Det er tydeligt, at Simon Snow er dette univers’ Harry Potter, men de små bidder man læser viser blandt andet, at den historie stadig er langt fra HP. Selv her har RR skabt sit eget univers og historie – og så synes jeg faktisk det minder meget mere om The Magicians end om HP, men det er egentlig ikke så vigtigt, bare en observation. Det er ikke et rip off, det er ikke tænkt som et rip off, for det handler heller ikke dén historie (endnu). Fangirl handler om fankultur, og om de to tvillingesøstre og deres forskellige måder at tackle deres problemer på. Jeg er vild med de små snippets, fordi de giver en dybere indsigt i hvad det er Cath (og Wren) er så vilde med, OG hvis man læser efter så passer hver snippet til det Cath oplever i sit liv. Og de små bidder fra Caths fanfiction giver os desuden et indblik i hvad det er og hvordan Cath skriver – hvordan hendes hjerne fungerer og hvad hun finder interessant.

fangirl anmeldelse, fangirl, rainbow rowell, bogblogger, boganmelder

Fangirl c/o Gyldendal (egne udgaver fra Saxo og WHSmith – leverer ikke til Danmark – buuh)

Og det er faktisk det eneste, jeg lige har bidt mærke i at nogen har brokket sig lidt over… Men jeg indrømmer gerne, at jeg måske bare har ignoreret andre negative kommentarer. Smag er forskellig, og sådan skal det jo også helst være 🙂

Hvorfor er jeg så vild med Fangirl?

Sproget er skønt, jeg er vild med humoren, beskrivelserne og de små finurlige sætninger, der bliver puttet ind hist og pist. Jeg er vild med karaktererne, Cath som ikke bare er super nuttet og nørdet, men også usikker og mega akavet, lidt afsnuppet af og til, har svært ved at sætte sig i respekt og sige fra. Wren som er hendes dimentrale modsætning, og man kan virkelig mærke spændingerne mellem de to da de skal finde ud af hvem de hver især er, og idet man følger Cath, så også hvor uretfærdigt hun føler sig behandlet, hvor meget Wren sårer hende. Men også at Wren er lige så ødelagt af de ting der er sket som Cath, men fordi hun er en anden type, reagerer hun anderledes. Og Reagan, som er en hardass, men med et hjerte af guld – hvilket egentlig er mega kliche, men udført helt vildt godt, så det føles slet ikke sådan. Nick som er charmerende (men egentlig en røv), og Levi… Åh Levi, you adorable sob.

Der er ikke rigtig instalove eller en kærlighedstrekant i Fangirl, der er sårede følelser, usikkerhed, ægte problemer, drenge som er mughatte, piger som er mughatte, masser af fankultur og selvom ingen rent faktisk er homoseksuelle (bortset fra en fjern roommate), så en bred accept af det. Altså…det er fanfic jo…

Men mest af alt er jeg vild med den her bog, fordi den altid (begge gange) får mig til at græde – på den gode måde, hvis det giver mening. For det betyder at den har rørt mig, fordi jeg er trist, fordi det er så goddamn adorable og fordi jeg efterlades med en virkelig rar følelse, selvom problemerne som tvillingerne står med er alvorlige. For tro ikke at Fangirl bare er feel good. Men den er feel good på trods af de alvorlige ting. På grund af måske?

Fangirl er en virkelig god oplevelse. Derfor kan jeg ikke anbefale den nok.

Og til slut lige et heads up. Hviis du nu overvejer at læse Carry On, som udkommer i dag (hvilket jeg synes, du skal overveje 😉 ), så læs Fangirl først. Den er ikke så enkeltstående, som nogle sikkert vil prøve at bilde dig ind. Hvis du ikke kender Simon Snow og Caths fanfiction, så er der en chance for at du sidder og tænker…æh, det her er jo bare en Harry Potter efterligning. Og ja, det er det, men det er det ikke…hvis du forstår.

Carry On er i øvrigt også mega awesome. Jeg tudede som pisket, og det er muuligvis også en af grundene til, at der er Simon Snow passager igennem Fangirl. Måske vidste RR allerede, at hun ville skrive Carry On, som en efterfølger til fangirl (det står i hvert fald på min collector’s edition), så hun ville introducere læseren for universet og karaktererne. Carry On er utrolig meta på den måde, og jeg elsker det.

Anyways,

Har I læst den (Fangirl altså) og hvad syntes I om den?

emoji_set_431emoji_set_431emoji_set_431emoji_set_431emoji_set_431

Xoxo,

Kathrine

Andre meninger om bogen:

Nena Skov

De unges ord

Readers wall

Den lille bogblog

Litteratursiden

 

Hvis I gerne vil følge mine spæde skridt som YouTuber, step right in: Jeg har nemlig optaget min første video om netop Fangirl. Den er på engelsk. Og jeg græder muligvis. Og rambler i 15 min med ret dårlig lyd, men mikrofon er siden indkøbt, så det er kun startvanskeligheder. Så super prof. Anyway: Miss Information om Fangirl

2 thoughts on “Fangirl

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out / Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out / Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out / Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out / Skift )

Connecting to %s