Dronningen af Tearling

Jeg er fantasynørd – det var måske nok Anders And, der lærte mig at læse, men det var fantasy (og horror), der gjorde mig til storlæser.

Og jeg bliver så glad, når jeg finder mega awesome fantasy – og det gjorde jeg med Dronningen af Tearling. Stemningen og miljøet (for nu at være dansklærer-agtig, åbenbart) kan jeg bedst beskrive som GoT-agtig, hovedpersonen og til dels handlingen er dog mere i YA/NA genren – Kelsey er nemlig lige på nippet til at blive voksen, men det skal altså ikke afholde ‘rigtige’ voksne fra også at læse den! Ja, det er også en coming of age-fortælling, men ikke rigtigt – Kelsey er færdig med at være teenager. Man kan ikke være teenager, når halvdelen af hoffet vil en til livs, og man i øvrigt finder ud af at ens kongedømme trænger til en gevaldig overhaling.

people's press, dronningen af tearling, dronningen af tearling anmeldelse, bogblogger, anmeldelse, erika johnsen,
Dronningen af Tearling c/o People’s Press

Dronningen af Tearling er god – rigtig god. Jeg ved godt, nogle synes den er lidt langsom om at komme i gang, fordi den starter med en rejse og en præsentation i brudstykker, men jeg tror at læsere, der er vant til og (også) kan lide den gammeldags fantasy som på ingen måde var action fra side et (LotR, Hobbitten, you know…) vil være okay med det.

Ligesom at univers afsløringen også er langsom og i brudstykker – jeg elsker det! Men hvis man foretrækker mere action orienterede bøger, kan jeg måske godt lidt forstå, hvis man synes det går lidt langsomt. Måske.

Jeg er fan! Og jeg har faktisk også to’eren stående (på engelsk) og tre’eren i preorder og ingen anelse om hvorfor jeg ikke har læst den endnu… Brb. *reading*

emoji_set_431emoji_set_431emoji_set_431emoji_set_431emoji_set_431

Xoxo,

Kathrine

Lidt spoilery, opklarende del:

Der er nogen, der har brokket sig lidt over, at det ikke bliver forklaret hvorfor vi er røget tilbage i et middelalder samfund…men det bliver det faktisk. The Crossing var en overgang til en anden verden – vores højteknologiske verden findes endnu et sted – det her er jordiske mennesker, der fandt et nyt sted at bo uden de ting, som grundlæggeren ikke brød sig om. Religion fandt så vej alligevel – som det (desværre) har en tendens til.

 

Andre meninger om bogen:

Trillebøger

Skrivepulten

Bogblogger.dk

Frk. Litteratur

Sus Bogblog

Sabrina’s Blog

Trolderier

 

 

One thought on “Dronningen af Tearling

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out / Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out / Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out / Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out / Skift )

Connecting to %s