min kat jugoslavien, bogsnak, Pajtim Statovci, People's press, peoples press,

Min kat, Jugoslavien 

Det her er ikke en af mine usual suspects. Men jeg hørte insider rygter om en BogForum invitation til forfatteren, og udover en god mulighed for at få signeret sin bog, er det også en god indikator for at der er noget ved bogen.

Og det er der absolut. Den er sær! Men god. Det er en af de bøger, hvor tolkningen sidder i maven på mig. Jeg har en god fornemmelse af hvad de mange katte og slanger repræsenterer og betyder, men det er en følelse mere end en udtrykt viden.

min kat jugoslavien, bogsnak, Pajtim Statovci, People's press, peoples press,
Min kat, JugoslavienPeople’s Press

Det er en bog, jeg kommer til at tænke på længe! Og igen og igen. Det er en fremragende fremstilling af det svære ved at være både homoseksuel og indvandrer. At skulle håndtere en voldelig barndom hvor man ser sin mor være både undertrykt og undertrykker; samtidig med at være anderledes og fordømt ikke bare af en, men to årsager – som man intet kunne gøre ved selv hvis man ville.

Og på den anden side får vi moderens historie i 80’ernes Jugoslavien som kvinde og som Albaner. Hun er både skrækslagen over den skæbne at ende som sin mands ejendom og tilstrækkeligt hjernevasket af kulturen til at acceptere den og endda føle sig lykkelig. Et par minutter i hvert fald før virkeligheden (og han) rammer.

Min kat, Jugoslavien er en fremragende, besynderlig og dyster debut.

Xoxo,

Kathrine

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out / Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out / Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out / Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out / Skift )

Connecting to %s