Fra og med dig, Det er ikke mig det er dig, Mhairi McFarlane, HarpercollinsNordic, HarpercollinsNordicdk, Minsofabog, bogblogger, boganmeldelse,

Fra og med dig & Det er ikke mig, det er dig

1: Jeg elsker de her bøger.

2: Jeg elsker dem – virkelig.

Det er sådan en fantastisk følelse at finde, ikke bare sjove og dybfølte bøger, men også intelligente, passionerende og komplicerede karakterer – karakterer man ikke helt ved hvor man har, om man kan stole på dem…

Fra og med dig, Det er ikke mig det er dig, Mhairi McFarlane, HarpercollinsNordic, HarpercollinsNordicdk, Minsofabog, bogblogger, boganmeldelse,

Fra og med dig & Det er ikke mig, det er dig c/o HarperCollinsNordic

Og sandt, historierne er egentlig temmelig ens – men samtidig vidt forskellige og helt deres egne. De kommer omkring mobning, barndomstraumer, det at føle sig elsket, at finde sig selv – men ikke (for mig i hvert fald) på en kliche-agtig måde. Jeg kunne absolut genkende humoren fra Bridget Jones (filmene, jeg har stadig ikke fået læst bøgerne), men det er nu mere engelsk humor, end det er copy catting. Til gengæld er det sjovt. Sproget er let og legende, samtidig med at det rammer læseren, når der er ‘brug for det’ om man så må sige, når lortet rammer ventilatoren – det virker bare ikke på dansk, hva’?

Jeg havde computerspillende selskab, mens jeg læste den sidste, og jeg tror jeg vil lade de kommentarer tale for sig selv:

“Årh, men…lille skat altså.” – til uafbrudt hulken i Det er ikke mig, det er dig. Du vil sikkert vide hvor, når du læser den…

“Jeg tror aldrig jeg har hørt dig grine så meget, mens du læste en bog” – til slutningen af Det er ikke mig, det er dig.

“Det er lidt sjovt, at du slet ikke ved, hvad du skal gøre af dig selv nu” – mens jeg sad og krammede begge bøger efter at være færdig og mit liv både gav mindre og mere mening.

Læs dem. Det er sjove, intelligente og virkelig gode bøger.

emoji_set_431emoji_set_431emoji_set_431emoji_set_431emoji_set_431

Xoxo,

Kathrine

Andre meninger om bøgerne:

Begge

Bachs bøger

Fra og med dig

Kære dig

Litteratursiden

Bogfinken

Boginspiration

Det er ikke mig, det er dig

Kære dig

Skrivepulten

Windblown Pages

3 Comments

  1. OK, that’s it: jeg bliver nødt til også at læse Fra og med dig. Jeg læste Det er ikke mig, det er dig på originalsprog sidste år, og jeg var så vild med den. Delia er så sød, og befriende anderledes. Er ret sikker på at jeg ved hvor du begyndte at græde, og hvis jeg tænker på det samme sted, så kan jeg afsløre at jeg også stortudede. På den gode måde.

    Like

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out / Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out / Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out / Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out / Skift )

Connecting to %s