Den grønne ø #1-3

Den sidste i denne serie Lysbroen udkommer (heldigvis) snart (i morgen faktisk), men hvis vi skal tale om den, må vi jo lige starte med at samle op på serien.

Smertensbarn kunne måske beskrives som Erik Menneskesøn, men med en pige i hovedrollen, som er ret usympatisk og vild, men det ville være for nemt. Den er nemlig meget mere end det og i virkeligheden også noget meget andet. Den foregår i et gammelt vikingeunivers, men guderne og underverdenen er virkelig, og guderne er knap så rare, som vi (oftest) husker dem fra Lars-Henrik Olsen. I hvert fald ikke overfor Gyrith, vores (anti)heltinde. Allerede i de første sider af bogen får vi et indtryk af Gyrith som vild, uregerlig og som sagt usympatisk.

Og jeg kan godt lide komplicerede karakterer; jeg kan godt lide karakterer med karakter – ja, det sagde hun lige. Jeg kan godt lide, at en karakter kan udvikle sig, og jeg kan godt lide, når en forfatter tør gøre sin karakter usympatisk. Jeg læste de første sider og nikkede mentalt til Mette Finderup:

“Okay, you have my attention. Lad os se om du kan redeeme hende her og få mig til at kunne lide hende”.

Og misforstå mig ikke. Gyrith er hammer irriterende, hun træffer elendige valg og hun er ubehagelig – hun er, kort sagt, en teenager.

Men ligesom andre teenagere er Gyrith meget mere end det. Hun er a work in progress. Hun udvikler sig, hun elsker, hun hader, hun er dybt menneskelig.

Og jeg kan godt lide Gyrith. For hun er også badass, stærk og modig.

Så Mette, well done.

Du har skabt en interessant, stærk karakter, som jeg virkelig hepper på, og jeg vil vide hvad der sker med hende.

Den grønne ø #1-3 – købt på Saxo.com

Hvad er det så der sker med hende, tænker du, tålmodige læser, men det kan jeg jo ikke så godt afsløre, hvis du ikke har læst de tre første bind endnu. Lad mig bare afsløre: rigtig meget. Og lad mig også bare afsløre, hvad der står bag på bogen. For det er ikke rigtig en hemmelighed, siden det står bag på bogen: “Freja forbander i raseri Gyrith og sværger, at hun vil slå alle Gyrith elsker eller kommer til at elske ihjel”.

Som sagt…knap så rare. Gyrith flygter og eventyret er i gang. Der er blod, død, magi og sex, alt hvad du kan ønske dig, og jeg kan kun anbefale, at du skynder dig at gå i gang med serien, så du er klar til finalen – og trust me, med den slutning i tre’eren…så vil du være glad for at bind 4 er på vej…

emoji_set_431emoji_set_431emoji_set_431emoji_set_431emoji_set_431

Xoxo,

Kathrine

 

Andre meningerne om bøgerne:

Bachs bøger

Smertensbarn

Kultur for unge

Sjovforbørn.dk

Andrups Bookshelf

Blodvarslet

Bogblogger.dk

Skrivepulten

Bookeater.dk

Andrups Bookshelf

Hjerteløs

Bookeater.dk

2 Comments

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out / Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out / Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out / Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out / Skift )

Connecting to %s