Lola og naboens søn – Anna og det franske kys #2

Jeg troede ikke, jeg ville kunne relatere ENDNU mere til en Perkins karakterer end i Anna og det franske kys, men det kunne jeg så godt. Jeg er endnu mere vild med Lola – hun har lidt mørkere sider end Anna havde, men hun er heller ikke en rebel som i at hun opfører sig dårligt overfor sine forældre (som er to mænd – tak, Perkins), i hvert fald ikke dårligere end andre teenagere, men hun klæder sig anderledes og er laang tid om at finde ud af hvad der er det rigtige for hende.

Jeg var ellers ikke overbevist om Lola, da jeg læste bagpå (endnu en god grund til aldrig at gøre det), fordi hun er “spirende modedesigner”. Det kommer måske for en overraskelse for nogle, eftersom jeg er vældig glad for tøj – men jeg afskyr den moderne modeindustri. Jo jo, Chanel og de gamle mastodonter revolutionerede den måde vi går klædt på, men det er også en industi, der er præget af høje, tynde, hovedsagligt hvide, androgyne kvinder, der helst skal have så lidt personlighed som muligt på catwalken, fordi de ikke må overskygge tøjet de viser. Det er en industri, der ikke tillader modellerne at have rettigheder (gratis arbejde og decideret udnyttelse er ikke sjældent) og mennesker der med et staight face kan sige til en i forvejen undervægtig pige at hun skal tabe sig, hvis hun skal være succesfuld. Føj altså. Retro og alternativ fashion derimod. Med diversitet af kvinder i både etnicitet og vægt – ja tak. Tøj der er lavet for at give kvinder selvtillid og få dem til at føle sig magtfulde og smukke, som prinsesser eller som chefer alt efter hvad deres præference er – ja tak. Det var et lille sidespor, men yay! Det er ikke Lola. Lola er utraditionel og sær, hun går i glimmer, i tyl, i 50’er kjoler og farver.

Vores drenge i denne er Max Mughat og Cricket Bell (mughat er muligvis min egen fortolkning) – og boy, er jeg fortabt i Cricket. Jeg kunne godt lide Etienne, men Cricket… Cricket er i en helt anden liga.


Lola og naboens sønSaxo.com

Jeg føler mig som sådan en kæmpe idiot for ikke at have læst dem her for år tilbage. De er altså fantastiske, og jeg elsker dem, og jeg kan kun anbefale dem!

emoji_set_431emoji_set_431emoji_set_431emoji_set_431emoji_set_431

Xoxo,

Kathrine

 

Andre meninger om bogen:

Bognørden

Nena Skov

De unges ord

Alt godt fra skabet

Boghjørnet

Krummes Krummelurer

Litteratursiden

Min forestilling om paradis

Flyv med mig

2 thoughts on “Lola og naboens søn – Anna og det franske kys #2

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out / Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out / Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out / Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out / Skift )

Connecting to %s