Alice i Eventyrland & Gennem spejlet

Alice i Eventyrland har altid været særlig for mig og tusindvis af andre læsere. I alle mulige udgaver, som film, som tegneserier, omskrevet til YA fantasy eller gysere.


Alice i Eventyrland & Gennem spejletLindhardt og Ringhof

Det er så besynderligt og ikke til at finde hoved og hale i alt det der sker for Alice, og da hun først rigtigt oplever besynderligheden og det bizarre er hun ikke helt så begejstret for det, som til at starte med – det er ikke så sjovt at blive hundset rundt med af mus, kaniner og fabeldyr. Da hun vender tilbage har hun et helt andet hoved på – heldigvis ikke bogstaveligt – men hun er forberedt på det tossede og leger med på sine egne præmisser.

Vi kender jo nok alle sammen historien – og den bliver udgivet igen og igen – i nye fortolkninger, med nye illustrationer – og det er fantastisk. For selvom den gode Alice-udgivelse for mig er den originale, på engelsk eller direkte oversat, med Tenniels illustrationer, så gør det, at den bliver fortolket og gen-illustreret, at den kan fange nye læsere, der ikke bliver fanget af det oprindelige. Og det fantastiske ved Alice er – at det er okay. Ja, sprogligt er den oprindelige fantastisk, men historien er det vigtigste, og den kan bæres af mange forskellige fortolkninger. Jeg kan ærligt sige, at jeg ikke har mødt en Alice, jeg ikke brød mig om. Jeg har tænkt mig at chikanere familie og venners børn med hendes eventyr resten af mit liv – og denne udgave er en født klassiker med sin smukke indbinding, der indeholder det originale, men i mine øjne også giver et nik til både Disneys tegnefilm fra 1951 og Tim Burtons filmatisering fra 2010.

emoji_set_431emoji_set_431emoji_set_431emoji_set_431emoji_set_431

Xoxo,

Kathrine

3 thoughts on “Alice i Eventyrland & Gennem spejlet

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out / Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out / Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out / Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out / Skift )

Connecting to %s