Færgen, Mats strandberg, Modtryk, My bookmark, professionel fangirl, Lovecraft, H.P. Lovecraft, boganmeldelse, færgen anmeldelse, bogblogger,

Færgen – #horroktoberbøger

Jeg var nærmest lige trådt af Oslo-båden, da jeg læste denne bog, og jeg må sige at færge-følelsen, -klientellet og -miljøet er ramt spot on. Nu er Oslo-båden ganske vist pænere og lidt mindre druk-agtig end Baltic Charisma, men stadig…

Jeg troede, det her var en krimi – derfor havde jeg ikke umiddelbart noget stort behov for at læse den. Men så hørte jeg nogen hviske “Stephen King-agtig gyser” og så var jeg jo nærmest solgt allerede der.

Færgen c/o Modtryk

Og jep, Færgen er splatter-horror og en god en af slagsen. Den lægger ud med at præsentere os for de mennesker, vi kommer til at følge – til de dør i hvert fald 😉 Og ca. en tredjedel inde i bogen har vi en færge, der sejler i blod og indvolde. Jeg vil helst ikke afsløre for meget i forhold til hvad ‘det onde’ vi følger er, men det bliver relativt hurtigt afsløret – det er en af de sjove ting ved at læse horror – at få afsløret hvad problemet er. Og ‘problemet’ er ret godt beskrevet (jeg har afsløret det i mine tags, hvis du er meget nysgerrig), som en god blanding mellem to myter – der så viser sig ikke helt at være så meget myter, som vi troede.

Jeg vil give dobbelt thumbs up til personkarakteristikkerne. Mats beskriver de forskellige færgegæster til perfektion og får virkelig en til at føle man (gen)kender dem. Til mængden af indvolde og drab (et kort øjeblik i starten var jeg nervøs for om den nu ville være for PG13 og for “nu overlever alle dem vi godt kan lide” – men nope) og til Charisma, den slidte færge, der har set bedre dage – og gæster -, og til Mats Strandberg. Hvis du er til splatter-horror a la King, Kamp og Jürgensen, er Færgen lige noget for dig.

OG du kan vinde et eksemplar på Instagram!

emoji_set_431emoji_set_431emoji_set_431emoji_set_431

Xoxo,

Kathrine

Andre meninger om bogen:

Vild med krimi

Frk. Tines krimitanker

Berlingske

Litteratursiden

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out / Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out / Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out / Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out / Skift )

Connecting to %s