Vejen til Panteon

Eeh, more like Vejen til Awesome!

Professionel bibliotekar her, kan I fornemme det? Okay. Så jeg er fan. Hvorfor er jeg fan?

Fordi den er AWESOME! Jeg har tydeligvis lidt problemer med at skrive det her, fordi jeg ikke har fået armene ned endnu (høhø). Men altså. Fantasy. Mangeårig kærlighedsaffære. Sci fi. Same. Så hvis man nu blander de to? Så bliver man min helt i smudset rustning (hvad? Hvem gider have en helt i ny, skinnende rustning? Han får jo tydeligvis andre til at tage sine kampe for ham). Hvis du tilføjer en vildt irriterende og clueless, men sjov hovedperson og ditto venner, nogle badass og pænt ubarmhjertige engle og lige drysser en bunke metareferencer til kendt fantasy oveni…så har du: En fuldstændig fantastisk fortælling aka Vejen til Panteon.

Det er også lykkedes over al forventning at holde to toner i fortællingen. Drengene snakker nutidigt og med masser af fucks blandet i, og folkene fra den anden verden taler anderledes, men ikke overdrevent gammeldags, bare troværdigt og i visse tilfælde bogstavelig talt LOL-værdigt (drengenes møde med den gamle mand) og noget af det der gør det morsomt er blandt andet skiftet mellem “Fuck dig din gamle nar” og den gamle nars mere gammeldags, men ikke mindre morsomme fornærmelser. Han minder mig om en gammel krumrygget mand, jeg har set i en tegneserie, men jeg kan ikke placere ham. Han har en stok og slår vist hele tiden folk i hovedet, og er bindegal… Anyone? Nå det er heller ikke så vigtigt, men det fungerer bare virkelig godt, og der er den her underspillede humor gennem hele sporet med Lucas – lidt mindre i engle-sporet, men det er også okay; det er en anden og langt mere alvorlig storyline.

Vejen til Panteon – vundet på Esbjerg Fantasy Festival i Boris’ Episke Fantasy Quiz

(Jeg holder stadig på, vi burde have fået førstepladsen – 5 mod 2 – jeg er ikke en dårlig taber. jeg har bare en stærk retfærdighedssans – der siger, det er mest retfærdigt, hvis jeg vinder – speaking of: Har I stemt? Sidste chance)

Hvis Tellerup skal bruge et citat til de næste bøger, a la “Sagt om Vejen til Panteon”, så her: “Vejen til Panteon er en af de bedste fantasy romaner udgivet i 2016 – af både danske som oversatte.” eller eller eller…. “Vejen til Panteon er amazeballs”. Ja, det er klart bedst. “Boris Hansen er Danmarks nye fantasy superstjerne”. Også ganske udmærket.

Men altså, spøg til side – jeg anbefaler virkelig den her bog – til både yngre (der er nogle grumme scener, men ikke noget en 11-årig ikke kan tåle) og ældre fantasylæsere. Den er ikke unødigt svær, men taler heller ikke ned til ældre læsere – tværtimod og referencerne til de klassiske værker giver den erfarne læser et skud genkendelse og den uerfarne nogle anbefalinger til hvad de ellers kan læse. Jeg tror, vi har en serie her, der kan ende med Kenneth Bøghs Djævlekrig/Dennis Jürgensen kultstatus blandt læserne. Jeg skriver mig i hvert fald op i fanklubben.

emoji_set_431emoji_set_431emoji_set_431emoji_set_431emoji_set_431

Xoxo,

Kathrine

Andre meninger om bogen:

Sus’ Bogblog

Forestilling om paradis

Kære dig

Bookish Love Affair

Ord for ord

Men øh i øvrigt hvis hovedpersonen er irriterende…så forstår jeg ikke…

Spoilers! Ish.

Nej. Og det er heller ikke helt fair. Men han er bare så opslugt af sig selv og sine behov, at han overhovedet ikke fanger pointen. Flere gange. Men han er også ret charmerende. Og sjov. Og han gør det i bedste (og til sidst lidt nedladende) mening. Hele sporet med Lucas (og Theodor og Ron) er så relatable for fantasynørder. Hvordan Theodor analyserer alting i forhold til bøger. Hvordan det hele egentlig stadig bare er en leg for dem – det virker som om de stadig mest opfatter det hele som var de hovedpersoner i en af Theodors fantasyromaner. Jeg mistænker stærkt, at de kommer til at vågne brat op snart…

At Boris er Dennis Jürgensen fan er i øvrigt tydeligt – ikke som i at han har kopieret eller så meget som fundet inspiration i Jürgensens bøger, men humoren og skrivestilen minder om hinanden – og det giver jo god mening, at man selv skriver, som man godt kan lide at blive skrevet til. #borisklubben #blomsterborisklubben

5 thoughts on “Vejen til Panteon

    1. Det er et godt bud! Men jeg tror ham jeg tænker på er fra Anders And. Det er i hvert fald en anderledes streg end Herges. Men han minder i øvrigt også om Rafiki fra Løvernes Konge, med lidt færre fornærmelser 😀 “Den gamle skøre mand” er i det hele taget en fantastisk karakter, der burde bruges noget mere.

      Like

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out / Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out / Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out / Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out / Skift )

Connecting to %s