Drengen i tårnet

Bedst som man tror, at man ‘bare’ har fat i en sci fi roman, hvor verden går under – boom – psykisk sygdom. Jeg tager vitterligt hatten af for forfattere. De er sindssygt dygtige til at pakke de alvorlige, tunge emner ind i spændende, indviklede fortællinger.

Planter overtager jorden – eller i hvert fald London – og måske er det ikke planter – det er så langt vores viden rækker. Og altså jeg vil ikke spoile alt for meget. Men Ades mor bliver ramt af PTSD (det er ikke planternes skyld, det klarer menneskene helt selv), og mens hun er uden for rækkevidde, forsvinder verden, som Ade kender den.

Drengen i tårnet c/o Høst & Søn

Ja, det er da dybt uansvarligt at blive syg, når man har børn, men sådan fungerer det jo altså bare ikke. Superkræfterne til at løfte den bil ens barn ligger under, er ikke en naturlov – det er ikke noget man kan regne med sætter ind i en krisesituation, og slet ikke for hjernen. Og det handler heller ikke om Ades mor. Kun. Det handler om hvordan Ade overlever (næsten) alene i en død verden med en mor, der er immobil og som ikke engang opfatter, at verden er gået under.

Jeg elsker Ade. Og jeg har alverdens sympati for hans mor – hvis det nogensinde skulle ske for mig, at jeg led af depression og PTSD, og verden gik under imens – så håber jeg, jeg har opdraget et barn som Ade. Jeg siger ikke, det er fair at sætte et barn i den her situation, slet ikke – men PTSD, depression, OCD og andre mentale sygdomme tager ikke højde for fair. Og Ade er kvik, modig, hensynsfuld og generelt “a good kid” – jeg ved ikke, hvordan man siger det på dansk. Men det er det, han er. Og det er en virkelig god fortælling. Anbefales!

emoji_set_431emoji_set_431emoji_set_431emoji_set_431

Xoxo,

Kathrine

Andre meninger om bogen:

Bogblogger.dk

De unges ord

Bogvægten

Bookeater.dk

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out / Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out / Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out / Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out / Skift )

Connecting to %s