Alice – #horroktoberbøger

Kan I huske, vi talte om Alice lige for et par uger siden? Godt. Forestil jer nu at alt det der sker for Alice foregik i hendes hoved – at ingen troede på hende, men hun var helt sikker på det skete? Hvor ender man så?

Bingo. Alice er endt på en sindssygeanstalt. “Eh, det kalder man det ikke længere”. Det gør man, når den er så ubehagelig som denne her. Alice kan ikke huske, hvad der skete – men der var et teselskab – og der var blod. Hun dukker op med blodigt ansigt og størknet blod ned af lårerne og det eneste hun kan sige er: kaninen…

10 år senere er hun stadig på anstalten og er blevet venner med the Mad Hatcher, som bor i rummet ved siden af og som har myrdet sin kone. Med en økse. Under en brand stikker de af, og de begynder en rejse tilbage gennem byen og tiden, hvor hun (gen)opdager den rædsel den hvide kanin har skabt.

Alice (& Red Queen) – købt på Saxo.com

Alice i denne version er ikke en hyggelig dagdrøm, det er et vanvittigt og blodigt febermareridt – og jeg elsker det. Den gav mig næsten fysisk ondt i maven samtidig med, at den giver den samme eventyrlige stemning som den originale fortælling…bare mere du ved…creepy og modbydelig. Den er super voldelig og blodig, men den er også en beskrivelse af hvordan Alice atter tilpasser sig en verden udenfor den institution hun har tilbragt hele sit liv, siden hun var 16 år gammel – hvor hun har levet nærmest uden menneskelig kontakt, uden naturlig interaktion med andre mennesker og kun overladt til sin egen sindssyge. Det er en historie om hævn, om at komme videre og om at overleve. Måske. Jeg vil jo ikke spoile det 😉

emoji_set_431emoji_set_431emoji_set_431emoji_set_431emoji_set_431

Xoxo,

Kathrine

One thought on “Alice – #horroktoberbøger

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out / Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out / Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out / Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out / Skift )

Connecting to %s