The Autumn Reading tag

Jeg blev tagget af Rikke fra Paperback Castles ❤ Spørgsmålene er oprindeligt lavet af Amy Jane Smith (video) og oversat af Simone.

1: Er der nogen bøger, du planlægger at læse i løbet af efteråret?

Heh. Ja stakkevis. Men jeg kan ikke planlægge mig ud af læsning. For mig er det vigtigt, at jeg har lyst til at læse bogen. Det er mest fair overfor den og forfatteren, så selvom jeg godt kan stresse lidt over bunkerne, der hober sig op, så må jeg også sige til mig selv, at det ikke giver mening at læse en bog af tvang. Man skal læse en bog af lyst.

2: September bringer minder om skolestart: Hvad er den bedste bog, du har læst i skolen? Og hvad var henholdsvis dit yndlingsfag og dit mindst elskede fag i skolen? 

Ah. Skolen. Min nemesis. Min yndlingsfag var dansk (og senere engelsk), men jeg har haft dybt uinspirerende lærere gennem hele min skolegang (bortset fra min engelsklærer på gymnasiet. Shoutout til George fra Støvring Gymnasium: You kept me sorta sane), så det var ikke deres skyld. I folkeskolem gav de mig bare et rum til at skrive science fiction og gyser noveller og lære om bøger – og ødelagde det så ved at tvinge mig til at læse mine fristile op for klasser, der så på mig med foragt og ‘vent bare til senere, din stræber’-blikke. Hvilket ethvert barn der i forvejen bliver mobbet jo overhovedet ikke finder grænseoverskridende eller angstprovokerende. Jeg ved ikke om skolelærere har forandret sig og rent faktisk ser deres elever nu. Det håber jeg.

Det gjorde endnu mere ondt, fordi jeg vitterlig elskede at lære (hvilket var grund #345 til mobningen), men den kærlighed ødelagde skolen stille og roligt med sin ligegyldighed og sit fokus på problemeleverne. Mit fristed og der hvor jeg kom til at elske bøger og viden var biblioteket. Skolestart efter enhver ferie var fyldt med en blanding af forventning til at måske blev det bedre i år og angst for selvfølgelig gjorde det ikke det.

Og jeg hadede idræt. Et fag målrettet til at gøre modbydelige ting mod de mindste og fysisk svageste. Hvad er det Nazi-Tyskland vi lever i? Hvor er Kreativ Skrivning, Terp mere Tysk eller Store Britiske forfattere? Hvor er valget? Du ved, fag man kan bruge til noget i stedet for Gør ting med en bold. Men i det mindste lærte jeg at løbe hurtigt. Brugbart i frikvarteret også.  Idræt er også det eneste fag, der har fået mig sendt på kontoret. I 8. fik jeg endelig nok og nægtede pure at spille rugby i en idrætssal. Med plasticgulv. Wtf altså? Fordi jeg havde et voldsomt behov for ben og arme fyldt med brændemærker af at blive tacklet af folk med mindst 25 kg og tilsvarende cm mere end mig? Så fik jeg at vide jeg havde et attitudeproblem og skulle melde mig hos rektor.

Jeg gik i øvrigt ikke på kontoret. Attitudeproblem, siger du? You got it. Jeg satte mig ned og røg cigaretter og læste Dennis Jürgensen, sikkert Dystopia for 67. gang. Og det var der, jeg endelig indså, at folkeskolen var ligeglad med mig og intet havde at tilbyde mig og begyndte at skippe timer. Det holdt ved indtil gymnasiet hvor jeg tilføjede en depression, et mindre alkoholmisbrug og generel manglende entusiasme omkring læring. Folkeskolen svigter ikke kun de svage elever. Den svigter også de stærke.

Jeg havde heldigvis ressourcerne til at samle mig selv op – tage gymnasiet om, bruge et par år på arbejdsmarkedet på at finde ud af hvad jeg ville med mit liv og tage en universitetsuddannelse. Så i øvrigt, stor fuckfinger til nedskæring i SU og fremdriftsreformer herfra også.

3: Oktober betyder Halloween: Kan du lide uhyggelige bøger og film? Hvis ja, hvilke er så dine favoritter? 

Ja! Jeg elsker horror! Stephen King er my man og især bøger som Knogler, The Stand og The Shining ❤ Men jo værre jo bedre 😉 Til gengæld er jeg dårlig til film. Jeg er stadig rædselsslagen for at rende ind i pigen fra The Grudge eller The Ring. Men altså, jeg ser dem stadig… Man er vel masochist.

4: Til november er det tid til bålaftener og fyrværkeri. Hvad er den mest spændende bog, du har læst, som virkelig holdt dig fanget?

Er det? Det lyder mega hyggeligt. Det burde vi praktisere i Danmark 😉 Men senest var det Vejen til Panteon og Heksens Kald (og lige nu Empire of Storms ❤ og etteren i serien udkommer hos Tellerup lige om lidt! Yay!) Så spændende og underholdende historier.

5: Hvilken bog er din foretrukne cosy comfort læsning?

Det kommer igen an på mit humør. Men Anna og det franske kys-serien kunne faktisk være et godt bud i fremtiden (Anna, Lola og Isla). Og altså Dennis Jürgensen er altid velkommen. Jeg bliver aldrig træt af at læse Dystopia, Kærlighed ved første hik, Jord i hovedet, Jeg – en nørd og alle de andre ❤ Og Stephen King. Det er som at komme hjem.

6: Hvilken varm drik er din yndlings, når du er fordybet i en god bog? 

Kaffe. Kaffe kaffe kaffe. Kaffe. Og te. Jeg kan også godt lide te. Og til tider kakao.

7: Har du nogen planer i løbet af de næste par måneder, du ser frem til?

BogForum! Naturligvis. Jeg har for første gang været med til at give input og ideer i messeudvalget, så det er ret vildt. Og måske få et nyt job? Det ville også være meget rart.

Tak for tag, Rikke! ❤

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out / Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out / Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out / Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out / Skift )

Connecting to %s