Slasher girls & Monster boys – #horroktoberbøger

Jeg læste denne her første gang sidste år i slutseptember. Jeg var hjemløs, læste på cafeer, spiste ikke, drev rundt i København belæsset med bøger. I retrospekt er det relativt tydeligt for mig at mit abrupte valg om at forlade kæreste og katte udløste en stress/depressionsreaktion. Jeg græd meget. Jeg faldt delvist tilbage i et cuttermønster. Der kom en nyt ar til samlingen – lidt rødere end de gamle nu. Jeg er ikke stolt af det, men tilbagefald er okay. Jeg samlede mig selv op. Jeg satte et “Jeg er okay”-ansigt på og fortsatte. “Okay, Whiney McWhinerson”, tænker du så “Hvor vil du hen med det?”

Når vi taler om at få det bedre af at læse bøger, så tænker vi ofte på dybe feel good fortællinger, digte, bøger der sætter dit liv i perspektiv. For mig er det ofte horror.

Slasher girls & Monster Boys – købt på saxo.com

Jeg læste mange andre bøger, men det er den her jeg husker bedst. Den frydefulde gysen der går igennem mig, når det bliver virkelig uhyggeligt/klamt/modbydeligt, min hjerne der værger sig mod den skæbne, der tilfalder personerne i bogen, beskrivelser af blod, død og ødelæggelse. Jeg æder det op. Jeg frydes, gyser og får kvalme, og jeg elsker hvert minut. Det er for mig den ultimative flugt til et univers, der ikke er mit eget.

Og de her noveller er gode. Ikke alle sammen lige gode naturligvis, det ville være extraordinært, men ingen er decideret dårlige. De er alle inspireret af en allerede eksisterende fortælling, både bøger og film. Fx den første er inspireret af Fuglene, den anden af Alice i Eventyrland etc. Det nemmeste ville være at copypaste min Goodreads-anmeldelse fra sidste år. Så det har jeg gjort:

The Birds of Azalea Street: 5 stars
In the Forest Dark and Deep: ALL THE STARS AND THEN SOME
Emmeline: 5 stars
Verse Chorus Verse: 4 stars
Hide-and-Seek: 3,5 stars
The Dark, Scary Parts and All: 3,5 stars
The Flicker, The Fingers, The Beat, The Sigh: 3 stars
Fat Girl with a Knife: 3 stars
Sleepless: 5 STARS OMFG!
M: Meh. 2 stars.
The Girl without a Face: Yes! 4 stars Marie Lu, you wonderful horrible person.
A Girl who dreamed of Snow: 3 stars
Stitches: Oh AG Howard you fanciful girl. 4 stars!
On the I-5: 4 stars!

emoji_set_431emoji_set_431emoji_set_431emoji_set_431

Xoxo,

Kathrine

Ps:

Hvis du lever med en med depression kan denne video måske gavne. For det er hårdt, og man kan have lyst til at give op. Denne Ted-Ed forklarer også rigtig fint, hvad depression er, og hvorfor vi skal tale åbent om det.

Jeg har selv fundet, at genlæsninger af bøger kan hjælpe, men det er ikke altid, man har energien til det. Skriv et digt ned, det behøver kun være en linje eller nogle få, et bibelvers (også selvom man ikke er religiøs, jeg er ikke, men religiøse tekster kan stadig give mening eller berolige hjernen som et mantra, ligesom et digt kan), en salme eller en sangtekst, der har resonans hos dig – og læs det igen og igen – det kan hjælpe. Det er ikke garanteret en mirakelkur, og det virker ikke for alle, men det er noget jeg selv og andre (fx Stephen Fry) har fundet kan hjælpe med at berolige sindet. Men vigtigst af alt, søg hjælp. Du skal ikke skamme dig. Du er ikke svag. Det er ikke din skyld.

“My grace is sufficient for you, for My power is perfected in weakness.”,

This is the way the world ends. This is the way the world ends. This is the way the world ends. Not with a bang but a whimper.

2 Comments

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out / Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out / Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out / Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out / Skift )

Connecting to %s