Vi andre bor her bare

Patrick Ness. Kan man andet end elske ham? No but really? Og denne her er ingen undtagelse. Den er ‘den anden side af heltefortællingen’. Den er fortalt af ham, der ikke er udvalgt. Mens ‘de udvalgte’ kæmper for at redde verden – eller i første instans byen – går verden videre for alle andre. De ved godt, det sker, men det er, for en gangs skyld, ikke deres fortælling.


Vi andre bor her bareGyldendal (udkommer i morgen)

Men hverdagen kan også være en kamp selvom man kun er på sidelinjen i kampen mod diverse monstre, der vil overtage jorden. Især for Mike som lider af OCD – og yay, for endnu et forsøg på at fortælle verden, at OCD ikke er en hyggelig tilstand, hvor man bare ikke holde ud af ens bøger ikke står i alfabetisk rækkefølge eller at ens skrivebord er rodet. Det er en alvorlig sygdom, der kan være både psykisk og fysisk invaliderende; hvor man vasker hænder til de bløder, tæller og rør ved alle ens bøger, før man kan gå i seng og ender med aldrig at nå at sove, det er tvangstanker, der kan afholde dig fra at være i stand til at leve et normalt liv (se fx Crash Course videoen om OCD og Anxiety her). Mike er ikke endt med OCD af ingen verdens grund – hans far er alkoholiker og en kilde til både skam og sorg og hans mor dedikeret politiker. Hun elsker sine børn – men hun er ikke super god til rent faktisk at vise det. Hans søster har lidt af anoreksi, men de tre søskende (der er også en søster mere) har hinanden og deres sammenhold er beskrevet fantastisk, ligesom vennegruppens dynamik er så medrivende. Jeg elsker fx den afslappede måde vi hører historien om kattegudinden. Men det må du læse bogen for at finde ud af hvad drejer sig om 😉

Patrick Ness kan skrive og fortælle som få – han kan få os til at elske karaktererne, føle med dem og heppe på dem – og dette er ingen undtagelse. Og jeg kan slet ikke vente til at møde ham på Bogforum denne weekend! Jeg har nemlig både æren af at komme til forpremiere på Monster og efterfølgende Q&A med ham fredag og være samtalefascilitator mellem ham og Meredith Russo til et blogger arrangement arrangeret af Gyldendal og Lindhardt & Ringhof lørdag. Det bliver så vildt. 

emoji_set_431emoji_set_431emoji_set_431emoji_set_431emoji_set_431

Xoxo,

Kathrine

Andre meninger om bogen:

Xenia’s Bogblog

Min forestilling om paradis

Windblown pages

4 thoughts on “Vi andre bor her bare

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out / Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out / Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out / Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out / Skift )

Connecting to %s