#bogforum16

Årets største event for bogorme er kommet og gået. Det startede for mig og en række andre bloggere med årets blogger-event. En tradition BogForum begyndte sidste år – og nu hvor jeg lige genlæste indlægget: nope, stadig ikke modig til at bede om selfies med forfatterne – og det fra the selfie queen.

Jeg synes stadig, det er fedt (og marketingsmæssigt super smart) at forlagene og BogForum selv inviterer os til den slags – det er en fed oplevelse, og det giver os, der formidler bøgerne et bedre grundlag for at skrive om dem – plus jeg ville nok ikke selv have valgt at læse Anne-Cathrine Riebnitzskys (endelig en med et sværere efternavn end mig) Orkansæsonen og Stilheden eller Sara Blædels Bedemandens datter, men nu får jeg alligevel engagementet og muligheden  for at formidle det videre – man får bare mere blod på tanden efter at læse bogen, når man møder mennesket bag den. Så tak til BogForum, Politikens Forlag, Høst & Søn og People’s Press og for mad og for bøger ❤ Som en ekstra overraskelse gav Lindhardt & Ringhof os også et eksemplar af Hvis jeg var din pige, men da jeg allerede havde et eksemplar af både den og Høst & Søns bidrag Den faldne djævel, skyndte jeg mig at give de to (sammen med et eksemplar af Vejen til Panteon – det er tre af de bedste YA bøger jeg har læst i år) væk i en lyn-giveaway til en ny læser, som jeg håber bliver lige så glad for dem, som jeg var.

img_0458img_0481

Selve BogForum liveopdaterede (ish) jeg i billeder her. So many plans, so little time…

Ronnie Andersen, Patrick Ness og Meredith Russo blogger arrangement

Udover Bogforums bloggerarrangement fik jeg tilbuddet om at komme til et arrangement lørdag formiddag med Ronnie Andersen og efterfølgende være samtalestyrer til en samtale mellem Meredith Russo og Patrick Ness – to forfattere jeg er absurd vild med. (Jeg satser på nogle af dem, der var med skriver om det snart, så jeg kan læse, hvad vi snakkede om 😉 )

Ronnie har lidt af ludomani og det er også en stemme, vi ikke har hørt meget til endnu. Det er svært for os, der ikke interesserer os syndeligt for gambling at sætte sig ind i hvad der får en til at blive afhængig af det, men det er jo præcis det litteratur kan! Sætte os i andres sted for en stund, og det kommer I til at høre mere om, når jeg har læst bøgerne 🙂

Meredith skriver om transkønnethed og Patrick om homoseksuelle og OCD, og det er så skide fedt at få mere diversitet i litteraturen – og det var blandt andet det vi talte om. Som jeg husker det, starstruck og nervøs som jeg var, var deres svar i korte træk:

Er der noget unge ikke burde læse? Med forældre-hatten på: JA! Men med unge-hatten på, nej. Man kan eller skal ikke forsøge at skjule verden for de unge.

Diversitet er vigtigt! Alle skal kunne se selv i det de læser, noget de begge selv manglede, da de voksede op.

Og til spørgsmålet om den politiske situation i USA vil gøre YA-stemmerne højere eller om de vil blive tavse i frygt, var Patricks svar: “shitty governments makes for great literature” – løst efter hukommelsen. Jeg ville ønske, jeg havde highfivet ham der.

Patrick udtrykte også, hvad jeg bedst kan beskrive som fascination over, at publikummet, altså os bloggere nærmest udelukkende var hvide kvinder, og jeg kan kun give ham ret. Bogbloggere er en ret homogen crowd i Danmark og derfor er det også så utroligt vigtigt, at vi formidler stemmer, der ikke kun repræsenterer os selv.

De svarede begge nærmest præcist det jeg havde håbet, men mere awesomt, og jeg er absolut meget større fan nu. Patrick kommer med en ny bog til foråret, som udkommer på engelsk og dansk på samme tid, så YAY! Og Meredith Russo skriver på en bog, som stadig er realisme, men med et magisk twist. Så Carlsen, I har af at oversætte den også 😉 Og et uforbeholdent tak til Gyldendal, Høst&Søn og Carlsen for at arrangere det og lade mig tale med dem – og for at udgive bøger med diversitet. Tak.

Clara Henry

Gyldendal gav mig også muligheden for at tale uformelt med Clara, som har udgivet Ja, jeg har mens – og hva’ så?, som jeg skrev om her. Der kommer også mere om det i et senere indlæg, men Clara er det sødeste menneske og så forfriskende ligefrem omkring menstruation (obviously), feminisme og det at være kvinde og menneske. Hun er i øvrigt også ret sjov og du kan følge hendes YouTube kanal her.

Nye bøger

For godt en måned siden fik jeg stjålet min telefon og og jeg blev arbejdsløs d. 1. og lang historie kort: Jeg er broke. Så jeg vidste godt, at BogForum for mig ikke ville betyde masser af bøger – heldigvis er jeg en priviligeret bloggertype, som forlagene godt vil kaste bøger efter, så jeg er ikke kommet tomhændet derfra, selvom jeg kun selv købte Hex Hall fra Tellerup og 4 brugte engelske paperbacks og en Roald Dahl-bog fra Used Bestsellers som holdt udenfor. Lige præcis min Stephen King-samling er jeg helt okay med er ukurant og i vidt forskellige formater.

Jeg fik også en goodiebag af Arnold Busck med blandt andet postkort, notesbøger og chokolade (det meste blev spist, før jeg fik taget et billede 😉 ) og Tellerup fik også så ondt af mig, fordi jeg tudede over ikke at have fået en Vejen til Panteon-plakat på Esbjerg Fantasymesse, at jeg fik en med hjem ❤

Signeringer

Oh yes. Det fik jeg heldigvis. Jeg er en af dem, der slæber bøger i hobetal med hjemmefra for at få folk til at skrive i dem. Det her er nogle af dem ❤

DBBA

Som I jo nok har opdaget, så vandt jeg ikke årets bogblog-tingen, det blev Rikke fra Paperback Castles og det var absolut fortjent og kæmpe tillykke af hele mit bloggerhjerte. Jeg følger selv hendes blog og læser stort set hvert indlæg (noget jeg ellers har en teori om er relativt sjældent på bogblogs, eftersom man jo nok ofte plukker de indlæg ud med bøger man synes lyder interessante).

Jeg troede liige et kort øjeblik, at jeg havde en chance for at vinde, men i bagklogskabens lys kan jeg jo godt se, det ikke var realistisk. At sammenligne min og Rikkes blogs er jo som at sammenligne Stephen King med Jane Austen (gæt selv hvem der er hvem her 😉 ). Vi henvender os til vidt forskellige publikum og har forskellige formål med at blogge om bøger.

Efter at have lykønsket Rikke med at vinde, mødte jeg en af mine ældste, yngste følgere som spurgte om hun måtte få et selfie med mig, og det er jo derfor jeg gør det her – for selfies – ej, fordi jeg vil inspirere unge til at læse (og hey, hvis du læser med, A *high five* jeg tror, det betød mere for mig, end det gjorde for dig). Og the popular vote, at få stemmerne til at gå videre, er det eneste skulderklap jeg egentlig behøver. Selvom jeg fandme gerne ville have vundet pengene til et rigtigt kamera… 😉 Oh well. Jeg får vel et rigtigt betalt job en dag.

Børnebogsforum

Hvor var det fedt! Det var ikke alle børnebogsforlagene, der havde valgt at rykke med ind, men jeg håber, at de vil overveje at flytte næste år efter at have set, hvordan det ser ud og hvor mange børn, der var derinde. Der var en helt anden stemning og (overraskende nok) ro i Børnebogsforum end i de ‘voksne’ haller. Og det var fedt at se så mange skoleklasser om fredagen. Jeg har egentlig ikke så meget mere at sige andet end – hvor var det godt. Yay.


Maden

Flere muligheder end sidste år! Yay. Men grundet brændte fingre sidste år (der var simpelthen udsolgt, før jeg blev sulten, så der var kun nedern ting med pesto tilbage), havde jeg madpakke med både fredag og lørdag – og også lidt det der med at være broke. Der var også som altid monsterlange køer, men jeg har samtidig svært ved at se, hvordan man skulle kunne gøre det bedre end det er nu uden at tage mere plads fra det, vi er der for, bøgerne og forfatterne. Køer må man nok bare leve med til den slags. Til gengæld var brunch restauranten en mega god ide! Vi spiste der søndag og til 145,- pr person med kaffe og juice og så meget man kunne spise, var det en vildt god deal. Tommel op. Det beholder vi lige næste år, ikk? 😀

Det her var desserten BTW. Rejer, syltet græskar og bær. Jeg elsker buffet. 


34.000 besøgende mod sidste års lige godt 30! Kom igen og sig, at bogen er død 😉 

Var du til BogForum, og hvordan var din oplevelse? Husk også at evaluere, hvis/når de sender et skema ud! Vi vil så gerne gøre det endnu bedre! 😀

Xoxo,

Kathrine

Tidligere BogForum:

#bogforum15


2 thoughts on “#bogforum16

 1. Jeg knuselsker altså også Bogforum, og også i år!
  Jeg så lige et glimt af dig til Jesper Wung-Sung, men kunne ikke spotte dig bagefter.

  Jeg var kun derude fredag, og må bare konstatere at en dag er alt for lidt. Jeg havde lagt et lige lovlig ambitiøst program – rent tidsmæssigt – med det resultat at jeg nærmest slet ikke fik kigget rigtigt rundt, men bare fløj fra det ene til det andet. Note to self – mere tid næste år!

  Modsat dig var jeg ikke helt forelsket i Børnebogforum, måske fordi jeg kun var der fredag. Jeg savnede lidt udsmykning og liv, og måske nok også at enten alle flyttede derud eller ingen – måske fik man mere oplevelsen af liv og børn i weekenden?

  Nu er der så bare tilbage at vente til næste år…. lidt lange udsigter i skrivende stund.
  Kh Josefine.

  Like

  1. Jeg syntes der var masser af liv uden at der var proppet. Og forlagene vælger jo selv. BogForum kan ikke tvinge dem til at flytte hvis de foretrækker at være ude i de store haller. Men hensyn til udsmykning så synes jeg egentlig også det var ret fint.

   Like

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out / Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out / Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out / Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out / Skift )

Connecting to %s