Pigerne

Jeg blev inviteret til at møde Emma Cline og altså, verdensberømt rost debutant? Sådan en siger man jo ikke nej til at møde irl. Jeg havde ikke umiddelbart bogen på radaren, og jeg havde faktisk meget lidt viden om den – men det havde jeg så heldigvis bagefter 😉

Emma var super sød og behagelig og spændende at høre på. Og vigtigere – hendes bog er super spændende! I ved i film, når der er flash backs lægger de tit et filter nedover, så det er tydeligt, at vi følger et andet spor i tiden? Det er imponerende nok også lykkedes Emma.

Hele 1969 tiden føles gylden med et svagt soundtrack af guitar, duften af tjald og den følelse af frihed, selv vi der har aldrig har sat fod i 60’erne og 70’erne kan genkende. (Føles? Har du røget tjald, Kathrine? Nej, men det gør det!)

Mens nutiden er kold, grålig og trist. Trøstesløs.

Sproget er groft, malende og svulstigt (ja, jeg hader også det ord, men det er det altså), og jeg kan faktisk virkelig godt lide det. Det rammer bogens følelse spot on for mig. (Følelse? Igen? Du kan tydeligvis ikke tåle at læse om 60’erne).

Og det er jo en lidt sær problematik, for kan man virkelig længes tilbage til at høre med i en kult med seksuelt misbrug – og mord?

img_3611


PigerneLindhardt & Ringhof

Hvis en nutid er ødelagt (muligvis på grund af ens forhold til kulten, muligvis fordi man var lidt ødelagt i forvejen), så ja. Hvis nu det var en tid, hvor man stadig, på trods af det himmelråbende forkerte i ens liv, havde et håb om en bedre verden, om at være lykkelig. Så ja.

Pigerne er en perlerække af ødelagte skæbner, af tabte liv – Emma Cline beskriver pigelivet råt og barskt og genkendeligt på trods af årtier mellem 1969 og 1989, hvor jeg selv var 15. Og Pigerne er virkelig en læsning værd.

emoji_set_431emoji_set_431emoji_set_431emoji_set_431

Xoxo,

Kathrine

Andre meninger om bogen:

Eibes bogblog

Kære dig

De unges ord

4 Comments

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out / Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out / Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out / Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out / Skift )

Connecting to %s