Celle 7

Jeg var ret begejstret for Celle 7. Vi har en god sci fi setting – en ikke så fjern fremtid, hvor vi har besluttet at retfærdighed skal være op til flertallet – og jeg må indrømme at jeg et kort sekund tænkte: Mja, hvorfor ikke? En jury bestående af et helt land. Måske giver det mening et eller andet sted?

Meen sådan er det jo selvfølgelig ikke – det er ikke et system, der er skabt for at skabe retfærdighed. Undskyldningen er at for mange gik fri pga småting, fejl begået af politiet etc. og det ville man undgå.

Men i realiteten er virkeligheden en anden – det koster penge at stemme, og det er ikke en stemme, pr person. Det er så mange, du kan betale for. Og nogen tjener godt på det her, på TV-udsendelser, live videoer fra cellerne, opkaldene… Og i Blokkene kender man nogle sandheder, der ikke bliver vist på TV.

Pludselig virker retfærdigheden langt væk. Men det er netop noget af det interessante ved sci fi-romaner og især de dystopiske af dem (findes der andre? Reelt spørgsmål, jeg kan faktisk ikke komme på nogen). Ofte startede den dystopiske setting som en løsning på et reelt problem – men hvor løsningen endte med at være værre end problemet.

Celle 7 c/o Gyldendal

Celle 7 er super spændende, historien er godt fundet på, og den er godt skrevet – det er ikke tung læsning, men alligevel formår den at skabe nogle interessante karakterer – for selvom det er Martha, der sidder på dødsgangen, så er hun ikke den eneste hovedperson. Hun har tilstået mordet på en fremtrædende og overvældende populær realitykendis. Og med det gældende retssystem, hvad kan der så være tvivl om? Hvem skal bruge beviser, når hun nu tilstod?

Det skal hendes beskikkede rådgiver, hendes søn og en pensioneret dommer. For noget er ikke helt rigtigt. Gjorde Martha det her eller er der noget andet bag? Og hvordan ændrer man verden, når flertallet tilsyneladende er tilfredse? (Ingen stikpiller til USA pt – og så dog….)

emoji_set_431emoji_set_431emoji_set_431emoji_set_431

Xoxo,

Kathrine

Andre meninger om bogen:

De unges ord

Sus’ Bogblog

Kære dig

Boghunden

Min forestilling om paradis

Frk. Litteratur

One Comment

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out / Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out / Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out / Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out / Skift )

Connecting to %s