Billedrengen – Billedrengen #1

Billefeberen har ramt Bibliotekattens Bøger – og nej, jeg er hverken blevet bidt af et giftigt insekt eller fået dyr i bogreolerne.

Men hold nu op, hvor er det her en underholdende og spændende børnebog. Den er virkelig godt skrevet (og oversat), og jeg var fanget af historien med det samme. Jeg fattede straks sympati for vores hovedperson Darkus og hans venner (inklusive billen Baxter) og kunne slet ikke lægge bogen fra mig.

Billedrengen c/o Carlsen

Jeg forestiller mig, at børn vil have det på samme måde uanset om de læser selv eller får den læst højt. Den kræver nok en vis forkærlighed, eller i hvert fald, tolerance overfor kryb og biller, men har man det, vil man elsker det her eventyr. Og har man ikke, kan man måske få det?

Jeg har en forkærlighed for kryb. Jeg finder dem uendeligt fascinerende, og jeg ville elske at have en tam bille. Og jeg ved fra forfatterens instagram, at hun ikke bare fik en god ide – det gjorde hun også, men hun elsker selv biller. Nogle gange holder det der “Write what you know” altså.

Billedrengen er sjov, spændende og har alt hvad en god børnebog skal have: en sympatisk hovedperson med gode venner, en forsvundet far, en excentrisk onkel, en VIRKELIG ond og modbydelig modedesigner og dumme muuuligvis kannibalistiske naboer med et billetårn i deres hus.

emoji_set_431emoji_set_431emoji_set_431emoji_set_431emoji_set_431

Xoxo,

Kathrine

Andre meninger om bogen:

Børnenes bøger

Kulturkapellet

Børnibyen

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out / Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out / Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out / Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out / Skift )

Connecting to %s