Skyriel

Skyriel er GoT for unge. Det er en avanceret fantasyroman med masser af spænding, mytiske væsener, mange karakterer at holde styr på, en stærk heltinde, som er kompliceret og viljestærk, drager (drage, i hvert fald), tortur, voldtægter (så du skal have lidt hård hud – eller ikke være for ung) og magi.

Det er spænding og action mere eller mindre fra start til slut, og der er ingen tvivl om, at det er en rejse, der er værd at følge.

Skyriel c/o Tellerup

Men når det er sagt, så har den også sine svage punkter for mig. For eksempel ærger det mig grusomt, at vi får den stereotype farvede skurk. Uden at afsløre for meget, så er den eneste farvede biperson med en reel rolle også voldtægtsforbryderen.

Skyriels valg af bandeord harmonerer heller ikke heelt med det gennemgående sprog i bogen og hendes temperament flammer op så voldsomt og sjældent, at det næsten virker ukarakteristisk og lidt sært – man sidder med sådan en lidt wtf just happened-følelse, især efter første gang, og jeg ville ønske, at jeg kendte Skyriel lidt bedre.

Det ville også have været rart at have fået en stærkere følelse af båndet mellem Domwiz og Skyriel. Lidt mere af baggrundshistorien og hendes opvækst.

Universet til gengæld er fremragende, og Skyriel ér en fantastisk, ressourcefuld og stærk heltinde, omend hun ofte virker yngre end de 15 år, hun skal forestille at være. Det gør også, at bogen på nogle måder sagtens kan henvende sig til 11-12 årige og på andre til de ældre læsere (vold og sex), og den falder lidt imellem to stole aldersmæssigt, for dem der går op i det. Jeg læste om masser af både vold og sex som 11-årig og jeg har ikke taget skade…

Men på trods af det er Skyriel er en hæsblæsende og spændende start på et fantasyeventyr, og jeg ser frem til at følge hendes videre færd.

emoji_set_431emoji_set_431emoji_set_431emoji_set_431

Xoxo,

Kathrine

Spoilers!

Det irkede mig grusomt, at Skyriel ‘vælger’ at kunne lide Elys selvom han tydeligvis er en småpædofil stodder, der jævnligt voldtager de yngste piger på bordellet. Altså, fair nok at hun skal bruge hans hjælp, men han har lige stået og raget på hende og været parat til at have sex med hende, men viser sig så at være en ‘good guy’ alligevel. Nope. Nope nope nope.

Andre meninger om bogen:

Min forestilling om paradis

De unges ord

Nena Skov

Bogslottet

Bogfinken

Lushesbooks

Readers wall

Sus’ bogblog

2 thoughts on “Skyriel

  1. Jeg kan godt følge, det med Elys – men jeg må indrømme, at jeg åd det hele råt og gav den 5 stjerner (og jeg kan altså godt være li’ nærig med stjernerne – tsk tsk) 😉

    Like

    1. Det virkede bare virkelig sært for mig, når hun reagerede på de unge drenges overfald i starten af bogen at hun pludselig er okay med at blive gramset på af en voksen mand og ligefrem kan lide ham. Det virkede out of character for mig og det gjorde hun flere gange gange. Men det er det der med smag og behag 😉

      Like

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out / Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out / Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out / Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out / Skift )

Connecting to %s