Barn nr. 8

Problemet med menneskeeksperimenter er, at vi som gode empatiske mennesker skal være imod dem – men i realiteten har de reddet utrolig mange liv. Det er en modbydelig tanke, ikke? At tidligere tiders forkastelige syn på børn og fattige har rykket videnskaben  milevidt og reddet tusindvis af liv – men det er ikke desto mindre til en vis grad sandt. Det er sket.

Barn nr. 8 c/o HarperCollins Nordic

I Barn nr. 8 møder vi et af de disse mennesker, Rachel. Efter en tragisk hændelse ender hun og hendes bror på hvert sit børnehjem, og i bogen følger vi hende delvist som voksen og delvist som barn på de forskellige institutioner hun vokser op på.

Da hun blot er 4 år gammel, da hun bliver udsat for eksperimenterne kan hun ikke huske, at det er sket – hun tror, at hun blev behandlet, fordi hun var syg, men hendes minder bliver aktiveret, da hendes læge bliver indlagt som cancer patient det sted, hvor Rachel arbejder som sygeplejerske.

I flashbacks får vi hendes historie og i nutiden hendes refleksioner og hvad det har betydet for hende nu. Både fysisk og psykisk.

De eksperimenter der er foretaget er på ingen måde Dr. Mengele-niveau – og jeg må indrømme, at det skuffede horrorlæseren i mig en lille smule – jeg ved godt, at det lyder frygteligt…men det er trods alt en spændende og velskrevet bog, og jeg var især glad for hvor langsomt tingenes rette sammenhæng bliver afsløret, og at Rachel fremstilles så ærligt på godt og ondt. En virkelig spændende og medrivende bog, som jeg kun kan anbefale.

emoji_set_431emoji_set_431emoji_set_431

Xoxo,

Kathrine

Andre meninger om bogen:

Ajnat

Bogblogger.dk

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out / Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out / Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out / Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out / Skift )

Connecting to %s