Off Campus #1-3

Hvis man mangler lidt at lune kinderne på her i decemberkulden, er små-erotisk college litteratur egentlig et meget godt bud, er det ikke?

Jeg var faktisk rigtig godt underholdt af Off Campus-serien – for det meste. Men…der var altså også nogle ting, jeg fandt dybt irriterende, så lad os lige få dem ud af vejen:

  • Du er bare slet ikke som andre piger, andre piger er bare mega drama og dumme og tomhjernede og du er sjov og jeg elsker dig. – Rly. Vi skriver 2016 og jeg skal stadig sidde og rulle med øjnene af hvordan piger og kvinder portrætteres som en homogen masse af idioti og drama. Really?
  • Jeg dyrker mega meget sport og knalder alt med en puls… – Rly? Vi skriver 2016, og jeg skal sidde og rulle med øjnene af hvor stereotypt og macho mænd og drenge beskrives? (Oh yes, det går sgu begge veje, det der feminisme)

  • Nej betyder nej, asshole. Når en pige siger: Nej, jeg vil ikke være din tutor, så er det IKKE romantisk at stalke hende til hun siger ja. Sorry. Big fat nope.
  • OCD ER IKKE EN HYGGELIG LILLE QUIRK, DER FÅR DIG TIL AT REDE DIN ROOMMATES SENG.
  • Alle de ‘gode’ piger beskrives (selvom der ikke rynkes på næsen af sex) som pæne, ordentlige piger, der ikke har været sammen med ret mange, mens der ses ned på de “slutty” piger, mens drengene er mega sluts, men det er lidt okay. Boys will be boys, right? Come on.
  • Tvillingepiger har gladeligt sex med hinanden. Og hvis du synes, det er sexet, har du ingen ret til at rynke på næsen af the Lannisters. I det hele taget er der åbenbart trekanter og andre seksuelle eskapader all over the place på amerikanske universiteter. Hvordan de får tid til at studere, aner jeg ikke.

Med det sagt så ved jeg også godt, at collegekulturen er meget anderledes end den universitetskultur vi kender fra Danmark. Og jeg ved også godt, at sportskulturen er rigtig anderledes og college-sportsudøvere sættes på nogle ret vilde piedestaler. Men jeg tror alligevel godt, jeg vil vove pelsen og påstå, at kulturen her er en anelse karikeret og overdrevet for ligesom at ‘make a point’. Fair nok. Nu har jeg fået det her ud af systemet. Lad os gå videre…

Off campus c/o Flamingo

For udover de små *host* halvstore issues jeg havde med bøgerne, så var jeg faktisk ret vild med karaktererne. Alle har deres kampe, de har masser af personlighed og jeg ender med at være ret vild med dem alle sammen. Vi følger forskellige par i hver bog og får deres historier og deres…jep, sexliv. Røde ører-alert.

Der er nogle sproglige hangups som fx ingen ville nogensinde i en million år sige: mit køn. Og et par andre steder hvor jeg ville ønske oversætteren havde taget en kop kaffe mere, men overordnet set er den ligetil, ubesværet og letlæselig. Og selvom serien måske ikke umiddelbart lyder sådan, så lægger den faktisk op til at man overvejer alvorlige emner som alkoholisme og date rape. Og det kan jeg godt lide. At den lægger til dybere tanker – jeg er ikke fan af alkoholisme og date rape.

Og karaktererne er sgu ret så sympatiske, selv drengene, når man lige kommer over det første entitled white boy indtryk. Men det sjove er, og jeg havde lidt det samme med Cora Carmacks Losing it-serie her, at jeg egentlig ikke har lyst til at møde personerne igen. Og det gør man. Men når man er udenfor deres hoveder, er de bare ikke helt ligeså sjove at følge.

Og nu lyder det måske mega mærkeligt, men jeg har rated alle bøgerne 4 ud af 5. For de er underholdende, jeg blev revet med og jeg kan godt lide karaktererne. Og jeg vil ikke sige undskyld eller skamme mig. #downwithguiltypleasures

emoji_set_431emoji_set_431emoji_set_431emoji_set_431

Xoxo,

Kathrine

Andre meninger om bøgerne:

Aftalt spil

Julie the Book Cat

Bookeater.dk

Boghunden.dk

Boginspiration.dk

Litteratursiden.dk

Deungesord.dk

Boghjørnet

Wondrous Bibliophile

Andrups Bookshelf

Dear Lovely Readers

Krummes krummelurer

Dømt ude

Boghunden.dk

Boginspiration.dk

Litteratursiden

De unges ord

Andrups Bookshelf

Bookeater

Lagt på is

Bogfinken

Sus’ bogblog

 

One thought on “Off Campus #1-3

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out / Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out / Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out / Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out / Skift )

Connecting to %s