Simon vs Verdens Forventninger

Okay, kender I det, når man bare ville ønske, man kunne være med i vennegruppe? Ikke fordi de redder verden eller lever i et awesome univers – men simpelthen fordi de er awesome mennesker?

Sådan har jeg det med Simon, Leah, Nick og Abby. Og Simons familie.

Simon vs. Verdens Forventninger kunne i første omgang godt lyde som en super alvorlig bog: Simon er homoseksuel, men ikke sprunget ud endnu og da han glemmer at logge ud af en af skolens computere bliver han afpresset af en dreng fra dramaholdet, som er vild med Simons veninde Abby. DRAMA! Men…faktisk ikke. Og den er altså heller ikke kedelig, forstås.

Simon vs. verdens forventninger c/o Høst & Søn

Den er sød. Ikke kvalmende, men ja, den er skide sød. Den bagatelliserer på ingen måde det at være anderledes – her homoseksuel – og de problemer der altså stadig følger med at springe ud – men Simon oplever grundlæggende støtte fra venner og familie – og den historie findes jo også. Han er heller ikke ‘bare’ sød – han begår også fejl overfor sine venner og sin familie, som man jo gør som teenager.

Samtidig tager bogen nogle supervigtige emner op, som fx at det at heteroseksuel og hvid er standarden – Simon er træt at at ‘springe ud’. Og det er jo rigtigt! Som teenager er du i konstant udvikling og hver eneste gang bliver det kommenteret – første kæreste, første kop kaffe, første alting. Og når du så samtidig skal springe ud som bøsse. Den tager de her emner op på en utrolig behagelig og velformuleret måde, der gør at man ikke kan andet end være enig med Simon. Og forelske sig en lille smule i ham, hans venner og hans familie ❤

emoji_set_431emoji_set_431emoji_set_431emoji_set_431emoji_set_431

Xoxo,

Kathrine

Andre meninger om boger:

Kære dig

De unges ord

One thought on “Simon vs Verdens Forventninger

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out / Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out / Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out / Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out / Skift )

Connecting to %s