Anne fra Grønnebakken

En af de (mange) gode ting ved at være børnebibliotekar er, at jeg aldrig behøver sige ‘den fik jeg desværre aldrig læst’. Jeg har altid en grund til at læse de børnebøger, jeg aldrig fik læst. Udover bare fordi jeg har lyst.

Jeg så heller ikke serien – jeg var en Lille hus på prærien-kinda gal. Det var egentlig ikke, fordi jeg ikke ville – det skete bare aldrig. Og det sjove er, at jeg tror ikke, at jeg ville have kunne lide Anne som barn. Anne snakker, fantaserer og plukker blomster. Hun er glad, positiv og fylder virkelig meget. Jeg var på ingen måde som Anne – og piger som Anne fyldte mig med rædsel.

Men nu i dag – hvor jeg er voksen, elsker jeg Anne. Nu hvor jeg er introvert og akavet voksen er jeg Matthew. Og jeg ville elske en lille rødhåret adoptivdatter, som bare snakkede derudaf, uden jeg behøvede at tilskynde hende.

Anne fra Grønnebakken #1-3 c/o Høst & Søn

I den første bog møder vi Anne som 10-årig forældreløs og hendes første år. Vi oplever hvordan hun vinder byens hjerter, selv de stædige af dem, med sin dramatiske væremåde og romatiske overbevisninger.

I den næste følger vi hendes kamp for at blive en god lærer og hjælpe med at beholde Grønnebakken.

Og i den sidste (af de 3 nyudgivne altså) følger vi hendes eventyr på universitetet og gennem kærligheden. Jeg håber personligt, at de sidste også bliver genudgivet, men som de er nu, kan de også læses som en afsluttet historie. De oprindelige går til Anne er 53 år gammel og følger hele hendes voksenliv.

De oser af nostalgi over en simplere, smukkere verden, hvor marmelade og saft var en luksus. Men de viser også en stærk kvindelig hovedperson, der ikke falder i svime over drengene, men som er dygtig i skolen og har ambitioner. Kort sagt er jeg vild med Anne.

emoji_set_431emoji_set_431emoji_set_431emoji_set_431emoji_set_431

Xoxo,

Kathrine

 

One thought on “Anne fra Grønnebakken

  1. Jeg elskede Anne som barn – selvom jeg slet ikke er som hende, men nok mere som dig….
    Har faktisk ikke læst dem igen som voksen, men de må da klart på min læseliste.
    Mht. at adoptere hende må du nok stille dig op i køen ved siden af dem der gerne ville være Anne 😉

    Liked by 1 person

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out / Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out / Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out / Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out / Skift )

Connecting to %s