Ja, jeg har mødt Clara Henry – og hva’ så?

Til BogForum fik jeg fornøjelse af at tale kort med Clara Henry som har skrevet bogen som endte som mit mest læste indlæg til dato – nemlig en menstruationsbog. Ja, jeg så det heller ikke komme. View countet – ikke menstruationen. Hahah. Jeg plejer ikke at poste interviews, men når jeg brænder for en sag, så går jeg gerne all in. Og selvom det får mig til at lyde som en weirdo, så brænder jeg for menstruation – eller rettere: Jeg brænder for at børn og unge ikke skal føle sig som weirdos. Den tager jeg gerne på min kappe.

Clara er, udover at være vildt sød, også vildt fornuftig. Hun er feminist og fuldstændig nede på jorden. Hendes bedste råd til unge piger er: Det er bare blod. Lad ingen fortælle dig det (eller DU) er ulækker. Men lad os se, hvad hun ellers svarede på mine spørgsmål – kondenseret fra engelsk, ikke transkriberet fordi urgh, det var slemt nok at høre det de gange det tog at skrive det her 😉 :

Hvordan er bogen blevet modtaget? Når du de unge, som du gerne vil nå? 

Den er blevet modtaget bedre end jeg kunne have håbet, men jeg er også heldig at jeg allerede har et publikum. De unge piger glædede sig og venter også i spænding på den næste video om mens – de er så optagede af det. Og den sælger godt i Sverige. Det første oplag blev udsolgt på lige godt en uge.

Den er meget lyserød. Det er svært at få drenge til at læse den.

Ja, men i Sverige blev den faktisk udgivet med et blåt cover også! Jeg ville have haft et grønt eller blå, men det var den lyserøde der endte med at blive bedst. (Og her gav vi os til at google)

download

Yndlingsbøger? Hvad vil du anbefale os at læse?

Harry Potter! Moonwalking with Einstein. Bad feminist.

Bedste råd til forældre?

Snak om det! Snak om menstruation. Hvis du gemmer din menstruation for din family, hvor godt er din forhold så egentlig? Og det er også vigtigt med drenge. Der er så meget at skamme sig over for piger, og det ville være meget nemmere, hvis drenge ikke opfattede det som noget klamt og tabu.

Bedste råd til piger?

Læs bogen! 😉 Føl dig tryg med din menstruation. Det er ikke noget at skamme sig over. Bare tænk på det som næseblod.

_____________

Og hvis du ikke har købt Ja, jeg har mens – og hva’ så? til dine børn endnu, hvad venter du så på? Den er sjov, den er informerende og vigtigere, den er afstigmatiserende.

Xoxo,

Kathrine

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out / Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out / Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out / Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out / Skift )

Connecting to %s