Gamer 4ever – Gamerz #5

Jeg kender så mange små mennesker, der har ventet på denne her – mig selv inklusive. 4’eren ender med en ret vild cliffhanger, og jeg var så spændt på hvordan i alverden Timmo skulle slippe ud af den kattepine.
Gamerz-serien handler ikke bare om gaming og om at trodse sine forældre – den handler om at forældre skal holde op med at sætte grænser for hvad deres børn kan og ikke kan, når de ikke aner noget om, hvad børnene egentlig foretager sig.

Gamer 4ever c/o Gyldendal

Alt for mange forældre og voksne generelt mener stadig, at computerspil ødelægger børn, gør dem voldelige, at alle med et kamera kan blive successfulde youtubere, at børn skal have noget at falde tilbage på…en rigtig uddannelse. Samtidig med at de aldrig sætter sig i de ting deres børn bruger tiden på. De finder aldrig ud af, at deres barn faktisk er mega-awesome til CoD eller at de ser på hende makeup-youtuberen, fordi de faktisk bliver mobbet i skolen, og det gjorde hun også, og det er OGSÅ noget af det hun taler om. De regner iPads for en babysitter, noget der skal modereres, i stedet for at gide sætte sig ind i hvad barnet faktisk kan få ud af det. I stedet for at læse op på hvad hvad computerspil gavner,  forbliver de i overbevisningen om at det må være farligt.

Jeg skrev også om det her og efterfølgende har jeg taget et kursus (Children in the digital age), og det er skræmmende hvor meget videnskab du kan smide efter folk, og de vil stadig sidde med “en mavefornemmelse” om at det må da være dårligt, det der med computerspil. Folkens, mavefornemmelser er ikke et validt argument.

Jeg spiller som sagt ikke selv (ikke tid, bøgerne der skal læses), men jeg ser mange Youtube-videoer med gamere, både anmeldelser og playthroughs, og de mennesker – de er pisseintelligente. Nogle (Day9 fx) er også programmører, matematikere, ekstremt successfulde forretningsfolk.

Hvis dit barn elsker computere og computerspil. Så opmuntr dem alt hvad du kan. Giv dem mulighederne for at arbejde videre med det fx med Coding Pirates. Bibliotekerne har desuden stakkevis af bøger om kodning, om spil og om teknologi.

Nå ja. Gamerz #5 – det var det vi kom fra.

img_2544 img_2544 img_2544 img_2544 img_2544

Naturligvis.

Xoxo,

Kathrine

One Comment

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out / Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out / Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out / Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out / Skift )

Connecting to %s