Illuminae_filerne_01

< fejl >

Er jeg ikke barmhjertig?

< fejl >
Jeg elsker den her bog fra Kerenza og tilbage igen. Den er ret unik i sin udforming, men har ingen problemer med at fortælle en sammenhængende og hel historie. Og vigtigst. En virkelig god historie.

I chat, opsummeringer og filer følger vi 3 fartøjer på flugt fra et BeiTech fartøj, der vil fjerne de sidste vidner efter at have tilintetgjort en ulovlig koloni.

Og vi følger i særdeleshed Kady og Ezra som netop havde slået op, da helvede brød løs og folk begyndte at dø omkring dem. Om bord på hvert sit skib starter de en tøvende kommunikation og på den måde udvikler det sig også til en kærlighedshistorie. På den bedste måde.

Jeg giver ellers utrolig sjældent handlingsreferater, som I nok har lagt mærke til, men jeg var næsten nødt til det her. For hvad i alverden er det her? Kan diagrammer og tekst i chatform og cirkler fortælle en historie?

img_2464

Illuminae_filerne_01 c/o Politikens Forlag

Det kan fortælle en fantastisk historie, det er hvad det kan. Jeg anbefaler den vidt og bredt – ja til unge, men jeg vil vædde min højre arm på at voksne scifi fans vil også elske den.

Den sætter tanker i gang om menneskelighed. Eksistens. Kærlighed. Og den fik mig til at storhulke, da jeg læste den første gang for et års tid siden. Og jeg fik våde øjne og en klump i halsen anden gang også. Den danske oversættelse er fremragende. Den har intet tabt fra originalsproget, hvilket ellers er relativt sjældent. Første gang jeg læste den fik den 4 stjerner på Goodreads (når du har læst den, kan du læse hvorfor nederst i indlægget under spoilers, men gør dig selv den tjeneste at læse den først – serr). Men den fortjener sgu 5 stjerner, rumraketter, hvad som helst. Faktisk fortjener den mere end det. For for fanden hvor er det en rutsjetur af følelser og awesomeness. Stadig en af de bedste bøger jeg har læst. (Og btw… IMDB – under development).

img_2541img_2541img_2541img_2541

Xoxo,

Kathrine

Andre meninger om bogen:

Litteratursiden

Movellas

Frk. Litteratur

Sus’ bogblog

Spoilers! Læs ikke det her hvis du ikke har læst bogen. Srsly. Don’t.

Første gang jeg læste den gav jeg den kun 4 stjerner på Goodreads. Hvorfor? Fordi det er en serie… Det er ikke grunden.

.

Men havde den sluttet med Kady flyvende gennem rummet, døende, ofret for at redde Hypatia…årh mand, hvor havde det været en kickass, modig slutning. Intet håb udover at Hypatia måske nåede i sikkerhed…at de vender tilbage efter hende måtte jo ske, jeg ved det jo godt…jeg vidste det jo godt. At Ezra så ikke var død var også lidt en skuffelse – altså misforstå mig ikke, yay for dem! Love prevailed! Og jeg er glad for Kady ikke har mistet alt. Men…igen. Det ville have været en awesome slutning… Men denne gang var jeg forberedt. Og nu hvor jeg kan se ud over min skuffelse over en semi-lykkelig slutning, kan jeg også se, at den absolut er en 5-stjerners bog.

2 Comments

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out / Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out / Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out / Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out / Skift )

Connecting to %s