Dukken der blev væk & Stranden om natten

Jeg har ikke læst noget af Elena Ferrante før, men man skal vist have boet under en sten, hvis man ikke har hørt om Min geniale veninde. Selvom jeg har hørt meget godt om dem, så har jeg en ide om, at det måske ikke er bøger for mig, men da jeg fik pressemeddelelsen om de her to blev jeg nysgerrig, fordi det er en almindelig roman og en billedbog, der handler om hvad en dukke oplever på stranden gennem en nat, hvor hun er blevet glemt.


Dukken der blev væk & Stranden om nattenC&K forlag

Og her er det sære ved romanen – jeg nød den ikke. Men den var god. Den er fremragende skrevet, men også skarp og ubehagelig – som den også burde være, når den handler om noget så tabubelagt som mødre, der ikke ved, hvordan man er mor eller ikke er særlig god til det. Men det er samtidig en vigtig diskussion at tage for mødre fortjener at kunne være ærlige omkring deres ambivalens om moderskabet. Vi har en tendens til at tage det som noget helligt, noget der bare sker for en, når man får et barn, man bliver Mor, løvemor, den store beskytter, der tilsidesætter alt for sit afkom, man er med et trylleslag mindre egoistisk og egocentreret. Men hvad hvis det ikke sker? Hvem taler man med om et så stort tabu? Ingen. Som mor står man oftest alene med den slags tanker, fordi man ikke vil stemples som en ‘dårlig mor’ – og i kraft af at man ikke kan tale om det, ender man måske præcis som en ‘dårlig mor’.

Ferrante sætter absolut nogle interessante tanker i gang og beskriver en kvinde, som ikke er særlig sympatisk, men som det alligevel er svært ikke alligevel at fatte sympati for og forstå på et eller andet plan – og på andre slet ikke.

img_2717-1img_2717-1img_2717-1

Xoxo,

Kathrine

Andre meninger om bogen:

Kultur-cafeen

Litteratursiden

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out / Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out / Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out / Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out / Skift )

Connecting to %s