Vi ses, Pellerøv

Hvor meget fortæller man børn? Hvis nu en i barnets familie er alkoholiker eller ludoman og pludselig forsvinder?

Ingenting. Børn er altid de sidste til at vide ting. Om det er fordi forældrene også selv er forvirrede eller for at beskytte børnene kan være svært at sige.

Vi ses, PellerøvHøst & Søn 

Men det virker unfair. Børn er ikke dumme og ubehagelige ting forsvinder ikke, fordi de voksne ignorerer dem eller lyver. Det er det Vi ses, Pellerøv handler om. At være det barn, der oplever, at en han elsker og havde et særligt bånd med (de var begge vilde med dyr) forsvinder – og det eneste han får at vide er, at onkel Mads er taget til Norge. Jeg har ikke den rigtige løsning i øvrigt. Jeg ser også mange statusopdateringer i øjeblikket om børn, der hører de voksne tale om Trump og verdens undergang og voksne, der må forsikre dem om, at verden fortsætter, som den altid har gjort. Jeg kan godt se pointen.

Og så dog…noget i mig vrider sig over tanken om at lyve for børn på den måde. Verdens fortsætter ikke som altid. Hvis den gjorde det, uanset hvem der bestemmer, kunne vi lige så godt læne os tilbage med en diktator og holde op med at prøve.

Ville Pelle få det bedre, hvis han kendte hele historien? Jeg ved det ikke. Men det virker ikke fair at spise ham af med løgne. Han ville i hvert fald være mindre forvirret og måske bedre forberedt på at blive antastet af kreditorer.

Anne Sofie Hammer er nok bedst kendt fra Villads fra Valby-bøgerne, men selvom jeg absolut kan se hvorfor Villads er så populær og helt sikkert planlægger at give dem til nevø, når han bliver lidt ældre, så foretrækker jeg personligt hendes andre bøger, som Paris Belinda Hansen og Mig og Dylan Walker. Og nu også Vi ses, Pellerøv.

 img_2885 img_2885 img_2885

Xoxo,

Kathrine

 

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out / Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out / Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out / Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out / Skift )

Connecting to %s