De Fejlfødte – Exilium #1

Det første jeg simpelthen er nødt til at sige om denne bog er, hvis du har kigget på den på biblioteket og hos boghandleren og tænkt: den forside ser ikke ud til at være noget for mig…så prøv lige at låne/købe den alligevel, hvis du er til scifi. Jeg ved ikke, hvorfor Dreamlitt har valgt denne forside, men jeg forventede noget meget andet, da jeg gik i gang med bogen – noget fantasy/quest/den stil.

De Fejlfødte c/o Dreamlitt

I virkeligheden er det ret hardcore scifi med videnskab og high tech. En ukendt trussel i form af monstre er dukket op og Fry er endt i en karantænezone og enten er resten verden gået under eller også har de glemt alt om karantænen. Bogen lægger ud med en transskribering fra Frys diktafon, som var hendes eneste ‘ven’ i de halvandet år hun og hendes familie var i karantæne, hvilket i øvrigt var mega fedt – jeg blev lidt skuffet, da den gik over til at være en ‘almindelig’ bog 😉

Familien løber tør for mad og bliver tvunget til at flygte på grund af sult, men det går galt og hele Frys familie dør. Hun allierer sig med Timo, som bor i nærheden, ender i en underjordisk koloni, flygter fra den fordi de heller ikke har noget mad (udover you know, andre mennesker) og sammen med hendes veninde bliver de reddet! Eller gør de? Altså, ja de gør. Men til det bedre? Igen…ja, helt sikkert ellers var de blevet ædt af monstrene – eller desperate mennesker. Men okay, det er her historien starter i virkeligheden.

Fry vågner op i Fortet – en high tech konstruktion, som tilsyneladende er beskyttet mod…monstrene (her får vi at vide hvad de er- kig i spoiler-afsnittet nederst, hvis du ikke kan vente – ellers har jeg gemt et clue…). Og så tager handlingen for alvor fart. Og jeg må indrømme, det gik en kende stærkt for mig til tider. Den kunne sagtens have været 150 sider længere og uddybet personerne og deres forhold lidt mere, og der er nogle ting, der ikke helt hang sammen for mig (det spoiler jeg også lidt længere nede), men den er stadig vildt spændende og jeg skal helt sikkert læse videre i serien.

 img_2951img_2951

Xoxo,

Kathrine

Andre meninger om bogen:

Sus’ Bogblog

De unges ord

Moonlit Madness

Bogpoeten

Readers Wall

Litteratursiden

Spoilers!

Monstrene. Jeg kan ikke helt tage seriøst, at det er snegle. Måske kommer det i de senere bind, men min første reaktion var: …okay? Det er ikke særlig skræmmende. Jeg undrede mig i øvrigt en del over, at der er vilde hunde, når alt andet er blevet spist af monstrene.

Fun fact og fuldstændigt urelateret: Når jeg løber på Amager Fælled og ser snegle spise en død snegl, kan jeg godt lide at forstille mig, at zombie-apokalypsen er kommet, men kun har ramt snegle. Ja, det er mega kedeligt at løbe.

Elin. Hendes karakter er all over the place. Man mistænker, at hun ikke er så slem som hun ser ud til, men så viser hun sig at være endnu værre så er hun okay igen. Jeg forstår, at Fry har mistet alt, men jeg forstår stadig ikke, hvorfor hun knytter sig til Elin. Og så er Johnson pludselig også a-okay til sidst? Meh.

Tidslinien. Jeg stod lidt af på at hun bygger et barn på …nogle dage? Hun går fra helt upåvirket til højgravid på få timer? Dage? Det var blandt andet her, den godt kunne have været lidt længere. Måske at det først kom i næste bog endda. At den stoppede med at hun gik i fødsel kunne have været en ret awesome cliffhanger.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out / Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out / Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out / Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out / Skift )

Connecting to %s