Cinder – Lunar Krøniken #1

Omg. Det er anden gang jeg læser Cinder og det bliver nok ikke sidste (læs mere her). Det er en genfortælling af….you got it, Cinderella, men Cinder er ikke en smuk ung stakkels menneskepige i traditionel forstand. Oh no, Cinder er en badass forældreløs cyborg mekaniker. Oh hell yeah! Og det imponerende ved fortællingen er at den følger eventyret, men samtidig er helt sin egen fortælling.


CinderHøst & Søn

Jeg var så spændt på at læse den danske oversættelse, og den holder heldigvis 100%. Cinder og Lunar krøniken er scifi, pandemi, politik, racisme og et pinch af kærlighed. Den onde Lunar dronning er seriøst ond og ubehagelig og har i hele det første bind fat i den lange ende og det er svært at se hvordan jorden nogensinde skal kunne stå imod en nation, der kan bestemme over vores tanker. Der lægges op til et eventyr af episke proportioner i Cinder, og jeg glæder mig til at (gen)læse resten. Jeg røber vist ikke for meget ved at sige at næste bind er en genfortælling af Rødhætte, den tredje er Rapunzel og det fjerde og sidste bind er baseret på Snehvide ❤

 img_2978 img_2978 img_2978 img_2978

Xoxo,

Kathrine

Ps.

Min 32-årige kæreste har også læst serien, fordi jeg blev ved med at putte bøgerne i hans taske og var også fan. Man er altså ikke mindre mand, fordi man læser bøger, der har en rød stilethæl på og primært har kvindelige hovedpersoner. Jeg bliver så træt af spørgsmål som “Kan den også læses af drenge?”

Kan drengen læse? Så kan den læses af drenge.

“Men drenge gider bare ikke læse om kærlighed”

Okay. Drenge bliver aldrig forelskede? Drenge er for dumme til at se ud over et kærlighedsplot eller leve sig ind i en kvindelig hovedperson? For jeg interesserer mig ikke specielt meget for biler, men jeg kan godt læse bøger, hvor der er en bil med (The Raven Cycle *host*), og jeg har læst bøger hele mit liv med mandlige hovedpersoner FORDI SÅDAN VAR FANTASY. Og så kender jeg i øvrigt en milliard små drenge, der elsker Frozen og først senere opdager, at de skal skamme sig over det, fordi de ikke er rigtige drenge, og når voksne fortæller dem, at det ikke er noget for dem. Bam. Rant over.

Pps.

Jeg ved ikke om Høst & Søn har planer om at oversætte satellit-romanerne til Lunar Krøniken (jeg tænker det kommer an på hvor godt hovedbindene sælger?), men hvis de ikke gør kan jeg kun anbefale, at man læser dem på engelsk alligevel. Jeg anbefaler, at man læser Fairest anytime man har lyst, men efter man har læst mindst Cinder (selvom Fairest foregår før) og eftersom Stars Above indeholde massive spoilere til slutningen af hele serien, bør man altså ikke læse den, før man har læst de 4 hovedværker (og eventuelt Fairest). For mig fungerede det virkelig godt at læse Fairest efter bind 3 – både fordi jeg ventede på Winter og savnede universet, og fordi man allerede har et billede af Dronning Levana men man får en bredere forståelse for hende til den store 800-siders finale. Men hey gør som du har lyst til.

3 Comments

  1. Super god rant 😄 Lyder som rigtig spændende serie af bøger! Ved du om de findes som lydbog? Er på barsel og hører bøger når jeg går tur med barnevognen 😉

    Like

    1. Tak! Jeg har kigget lidt rundt og man kan vist kun få dem på CD lydbog på fx Saxo. Jeg tjekkede eReolen Global og der er de desværre ikke tilgængelige som andet end e-bøger 😦 Måske kommer den danske oversættelse som lydbog på et tidspunkt.

      Like

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out / Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out / Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out / Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out / Skift )

Connecting to %s