Hun står i Nordenvind

Hun står i Nordenvind er en samling af hverdagsøjeblik i forskellige kvinders liv, kvinder med hver deres problemer. De er fra Grønland, Færøerne, Island og Danmark og fælles for dem er, at var det ikke for stednavne og nogle gange endda bare mavefornemmelser, ville du ikke nødvendigvis vide, hvor de var fra.

Hun står i Nordenvind (dansk) ℅ Milik (Grønlandsk)

Hver historie er ledsaget af et kunstværk kreeret af en nordisk kunstner og et digt. Jeg tror ikke, jeg forstår de fleste af digtene, men det er okay. Jeg ser dem som en intro mere end et resume.

Historierne rystede mig ikke i min grundvold, men jeg tror heller ikke det er meningen. De viser i stedet et fællesskab, en fælles identitet. At vi kæmper med mange af de samme ting, men på hver vores måde. Overvældende fædre, perfektionisme og spiseforstyrrelser og at fremstå problemfri overfor omgivelserne, sexisme og fordomme, andres forventninger til os, at være mor og at være barn.

Og det er ikke fordi jeg lever de liv, de præcise situationer, men jeg kan se kvinderne for mig. Jeg kender dem, hvis jeg ikke selv er dem. Og jeg kender hverdagens trivialitet. Mange af fortællingerne rummer en tristhed. Der er ingen forløsning i fortællingerne. Kun et udsnit af et liv på godt og ondt. Genkendelse.

 img_3169 img_3169 img_3169
Xoxo,

Kathrine

Andre meninger om bogen:

Litteratursiden 

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out / Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out / Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out / Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out / Skift )

Connecting to %s