Læs med dit barn

Jeg læser ikke mange fagbøger – det er ikke fordi videnskab ikke interesserer mig, men jeg får oftest mine faktafix fra artikler og videoer på nettet. Jeg elsker fagbøger som koncept – deling af ekspertviden i øjenhøjde med amatøren, men ikke så meget som læsning. Med visse undtagelser – som fx denne lille bog som jeg vil anbefale enhver der har børn eller planlægger at få nogle. Eller arbejder perifært med børn, fx voksenbibliotekarer (før eller siden ender man med en vagt i børnebiblioteket, og så er det jo smart at kunne nogle grundtips til forældrene), hvis man ofte passer sin nevø eller har børnebørn.

Læs med dit barn c/o Klim

For  fagfolket og eksperterne (bibliotekaren og skolelæreren fx) vil meget af det naturligvis være indlysende – og det er netop min pointe med deling af viden i øjenhøjde. Det er nemlig fremragende formidling af hvordan man kan skabe ivrige små læsere i sit eget hjem, helt uden værktøjer og en decideret uddannelse – det eneste man skal bruge er bøger og et åbent sind overfor barnets fortællinger. Den giver nemt og ukompliceret masser af tips og råd til hvordan man opmuntrer børn til at elske og udvikle sproget, både mundtligt og skriftligt – og i forlængelse også bøgerne.

emoji_set_431 emoji_set_431 emoji_set_431 emoji_set_431 emoji_set_431

Xoxo,

Kathrine

2 Comments

  1. Så vigtigt! 🙂 Jeg har næsten lige været i praktik hos Læs for Livet (http://www.laesforlivet.dk). Og i min der, lærte jeg så meget om, hvor sindssygt afgørende det er for et barn faglige og personlige udvikling at vokse op med bøger. Desværre er det jo ikke alle, der har ressourcerne eller kan overskue, hvordan de skal gå til det. Godt med sådan en bog, som tager det ned på et overskueligt niveau.

    litcomprime.wordpress.com

    Like

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out / Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out / Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out / Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out / Skift )

Connecting to %s