Ishavspirater

Denne her bog var vidunderlig – iskold og eventyrlig. Hvis læseoplevelser havde farver ville denne her være blågrøn og sprød som en frostmorgen, hvilket også betyder at forsiden har fanget stemningen perfekt.

Den handler om en pige, hvis lillesøster bliver stjålet af pirater. Pigens far er gammel og hvis han rejser efter dem, vil han dø. Så det er en helt rationel og fornuftig beslutning, at hun selv gør det. Det er ikke et valg som sådan – det giver bare mening – for hvad har hun tilbage, hvis både lillesøsteren og faren er tabt?

Illustrationerne (som der for min skyld sagtens kunne have været flere af) er kraftfulde i deres enkelhed  og er et smukt og stemningsfuldt supplement til historien.

img_6467

Ishavspirater c/o ABC Forlag

Men det er ikke en nem rejse. Hun bliver forladt, forlist, fundet og mistet flere gange – og hele vejen igennem er hun helt og aldeles et barn, et resourcefuldt og modigt barn, men stadig et barn. Hun er empatisk, men taber også hovedet. Hun mindede mig faktisk lidt om Lyra Belacqua, som er en anden af mine store, unge heltinder.

Ishavspirater er et fantastisk eventyr – om mod, om at udnytte dem der er svagere end en selv, om skyld og forløsning, om ishave, ulve og pirater. Og jeg anbefaler den på det kraftigste, både som højtlæsning og selvlæsning, men især som højtlæsning lægger den op til nogle spændende samtaler med barnet (eller børnene) om at bruge naturen og andre for egen vindings skyld.

img_3169 img_3169 img_3169 img_3169 img_3169 img_3169

Xoxo,

Kathrine

Andre meninger om bogen:

Bogoplevelsen

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out / Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out / Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out / Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out / Skift )

Connecting to %s