Et Rige af Torne og Roser – Et Rige af Torne og Roser #1

Jeg er en af dem, der har svært ved at få armene ned over Sarah J. Maas. Jeg ved der er delte meninger om hendes forfatterskab, både Throne of Glass-serien og denne. Men jeg personligt elsker hende.

Det er en genfortælling af Skønheden og Udyret, men med en knivspids af den originale Askepot. Feyre er menneske. Den yngste af tre søstre – og selvom de ikke er stedsøstre er de pænt ubehagelige overfor Feyre. Selvom hun er den yngste er hun den eneste, der bidrager til at få dem til at overleve. Da hun myrder en elver iklædt ulveskind bliver hun opsøgt af Tamlin, som ligner et stort modbydeligt udyr for at sone sin straf: dø nu eller lev for evigt i hans rige. Hun vælger sjovt nok at leve, ellers var det en kort bog.

Et Rige af Torne og Roser c/o Gyldendal

Og så kender vi jo historien, ikke? Fra filmen? Og de gamle eventyr? Mjo mja, nej. Det er trods alt elvere denne gang, og der er mere på spil end bare kærlighed. Jeg vil ikke spoile hvad og hvordan og hvorfor.

Noget af det der er med Maas er hendes karakterer. Jeg elsker dem. Selv dem jeg hader. Jeg har endnu ikke mødt en kedelig karakter i en Sarah J. Maas univers – omend ved første øjekast kan de måske virke…mindre interessante, men de har altid en større rolle, flere facetter, noget du ikke så fra starten. Og det kan gå begge veje. Maas er ikke loyal mod sine karakterer. Hun bygger dem op med et formål, og det er ofte at snyde sin læser. Troede du det var sådan her? Du er i fe-land. INTET er som du tror. Hvilket faktisk er noget af det første Tamlin siger til Feyre: Tro ikke på, hvad du ser. Den advarsel gælder også læseren.

Feyre er ikke Belle. Hun er ikke sød og sympatisk, den luksus er forbeholdt mennesker der ikke har brugt de sidste mange år på sultegrænsen. Men hun er menneskelig på godt og ondt. Og hun er ikke kedelig.

    

Xoxo,

Kathrine

Andre meninger om bogen:

Flyv med mig

Litteratursiden

Spoilers-ish

Der er et par scener i bogen, der gjorde mig dybt utilpas og da jeg læste bogen første gang. Og lidt Wtf, Maas? Seriøst? Scenen under ritualet, hvor Tamlin næsten voldtager Feyre. Jeg vil ikke sige at jeg var tæt på ikke at læse den næste bog, men jeg må indrømme at jeg et kort sekund tænkte: Hell no. Fandme om jeg gider læse endnu en bog, hvor voldelige forhold er ‘romantiske’. Ew, altså. Men det hele gav mening, da jeg læste ACOMAF. Så kære læser, hvis du har det som mig. Fear not. Læs videre. You will see.

2 Comments

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out / Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out / Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out / Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out / Skift )

Connecting to %s