Kongens forkæmper – Throne of Glass #1

Celaena er Adelans dygtigste snigmorder, hun har siddet i “fængsel” det sidste år – jeg siger fængsel – det er en dødsmine. Den gennemsnitlige overlevelsestid er et par måneder, men Celaena er ikke sådan at slå ihjel. Det meste er stædighed, resten træning og andres venlighed.

Hun bliver ‘inviteret’ tilbage til hovedstaden af kronprinsen for at deltage i en konkurrence om at blive kongens egen private snigmorder og lokket af løftet om frihed efter 4 år indvilger hun, trods et dybt had mod og angst for kongen (eller hun kan blive og rådne op i saltminerne – not much of a choice).

Allerede her har vi hvad jeg egentlig synes er en ret god præmis for en bog. Men så simpelt er det naturligvis ikke. Der er masser af intriger, oldgammel magi og mysterier, der skal løses.

Kongens forkæmper c/o Tellerup

Celaena er ikke perfekt – langt fra. Hun har måske nok overlevet et års tortur og slavearbejde, men hun er ikke knækket. Hun kan stadig være intrigant og nedladende overfor andre kvinder (jojo, de er det måske også, men stadig), hun er arrogant og hun er ikke altid lige behagelig – men jeg kan godt lide hende. Perfekte karakterer er for nemme. Celaena har lag. Jeg må også sige, at Kongens forkæmper er ligeså god, hvis ikke bedre anden gang man læser den. Der er så mange små hints til de sandheder i de næste bøger, som man enten afskrev som noget andet eller overså første gang. Det er en serie, jeg kan se mig selv vende tilbage til igen og igen og jeg glæder mig helt vildt til at andet bind udkommer på dansk.

Anbefales på det kraftigste! (Og et tip, hvis du stadig ikke er helt solgt i etteren, så kan jeg kun anbefale at læse videre alligevel; for mig blev den virkelig awesome omkring bind 3. Der var jeg 100% i Sarah J. Maas’ vold).

     

Xoxo,

Kathrine

Andre meninger om bogen:

De unges ord

Chamberlains Bookcorner

Bogtosset

2 Comments

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out / Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out / Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out / Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out / Skift )

Connecting to %s